Vineri 27 Septembrie

Revolta pensionarilor și a sindicaliștilor! Amenință cu un protest masiv în octombrie


Pensionarii și sindicaliștii amenință cu un protest de amploare, pe data de 25 octombrie, dacă se vor rezolva inechitățile din Legea pensiilor. 

"Au fost numai discuţii contradictorii. Doamna ministru (Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, n.r.) susţine că Legea 360/2023 (privind sistemul public de pensii, n.r.) este o lege foarte bună. (...) Ne-a spus că a vrut să îndrepte nişte inechităţi şi noi i-am spus că, practic, prin crearea altor inechităţi a îndreptat nişte inechităţi. Doamna ministru n-a reuşit altceva decât să unească toată mişcarea sindicală şi să ne ducem cât mai mulţi în faţa Guvernului României la următorul miting de protest. Oricum, avem unul programat pe 25 octombrie şi avem de gând să ieşim cu zecile de mii, dacă nu se face nimic până atunci", a declarat joi Maxim Rodrigo, preşedintele Federaţiei Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), după discuţiile cu ministrul Muncii, notează Agerpres

Totodată, un alt lider de sindicat, Constantin Crețan, a declarat că pe 25 octombrie se va organiza un mare protest, la care vor veni oameni din toată țara. 

"Tot ce au fost grupe de muncă vor veni, cadrele militare vor veni, oţelarii vor veni, siderurgiştii, vor veni petroliştii, vor veni cei din Romsilva şi minerii, bineînţeles, pe care îi reprezint, şi vom fi în faţa Guvernului. Ei pleacă în campania electorală, noi nu vom înceta demonstraţiile până când nu se face o dreptate socială", a avertizat sindicalistul.

La mitingul organizat joi, care a durat până la ora 12:00, au fost prezente şi alte organizaţii din structura Confederaţiei Sindicale Meridian, precum şi organizaţii ale societăţii civile care reprezintă pensionari actuali şi viitori pensionari, afectaţi de forma actuală a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, care a avut impact şi asupra "Statutului Personalului Silvic", dar şi a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, mai informează sursa citată. 



Comentarii Facebook