Miercuri 9 Octombrie

Rezidențiat 2024: Câte locuri au fost scoase la concurs la Cluj? Un singur post disponibil în tot Clujul!


Concursul național de intrare în rezidențiat va fi organizat duminică, 17 noiembrie 2024.

Ministerul  Sănătății a făcut publice locurile și posturile libere pentru anul acesta.

La nivel național au fost alocate 4.082 de locuri pentru specialitățile din domeniul Medicină,  534 pentru cele din domeniul Medicină Dentară și 345 pentru Farmacie.

În total, anul acesta au fost alocate, la Cluj, 442 de locuri. Dintre acestea 353 sunt la Medicină, 48 la Medicină Dentară și 41 la Farmacie.

În domeniul Medicină, cele mai multe locuri scoase la concurs în Cluj au fost la specialitățile anestezie și terapie intensivă (48), medicină de familie (34) și pediatrie (34).

În domeniul Medicină Dentară, cele mai multe locuri alocate sunt la chirurgie dento-alveolară (7), chirurgie stomatologică și maxilofacială (7), protetică dentară (7)

În domeniul Farmacie, cele mai multe locuri libere sunt la farmacie generală (18).

De asemenea, anul acesta au fost scose la concurs și 237 de posturi. Dintre acestea, doar unul singur este la Cluj, la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, în Ambulatoriul pentru Sportivi, specialitatea medicină sportivă.

Diferența între un loc și un post de medic rezident este că un loc se referă la o poziție temporară, specifică perioadei de rezidențiat, în timp ce un post se referă la o poziție permanentă, care poate fi ocupată după finalizarea rezidențiatului. 

Vezi toate locurile disponibile aici și toate posturile disponibile aici. 


Comentarii Facebook