Vineri 22 Noiembrie

Robotul care spala zgarie-nori sau care sorteaza deseuri, vedetele UBBots 2012 FOTO si VIDEO


Editia din 2012 a UBBots va alinia la start in 4 martie, in cladirea Campus ISE, pe strada Teodor Mihali, robotii care spala geamurile zgarie-norii sau care sorteaza deseuri.

"Existand constant necesitatea de a curata componentele din sticla ale cladirilor este nevoie de o solutie mobila care sa actioneze in zonele greu accesibile si aflate la mare altitudine. Astfel ia nastere SkyWasher, o platforma capabila sa se deplaseze in zbor, si care ofera un modul dedicat curatarii/spalarii geamurilor", este descris robotul skywasher de catre cei care l-au creat.

 

 


 

Robotul este dotat cu giroscop, accelerometru, senzori de distanta si 2 camere video, fiind capabil sa execute miscari foarte fine in spatii restranse. "Datorita faptului ca sincronizarea tuturor informatiilor se face cu ajutorul implementarii oferite de noi, este capabil sa execute miscari de corectie, de ajustare a inaltimii si a distantei dintre el si geam, miscari de curatare. Oferind mobilitate si automatizare, SkyWasher se prezinta ca o potentiala alternativa a modului clasic de a curata componentele din sticla ale cladirilor. Criterii precum agil, economic, fiabil si usor de depozitat il fac demn de luat in seama", au mai precizat tinerii din echipa, studenti in anul 3 la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul UBB Cluj.

Echipa este compusa din Andra Dincu, Bogdan Melinescu, Vlad Cristea si Dorin Danciu.

Robotul EcoSorter este specializat in sortarea deseurilor. "Scopul acestuia este de a cauta obiecte in interiorul unui perimetru. Indata ce acesta identifica un obiect, el va initia o analiza a conturului obiectului si pe baza acesteia va determina categoria corecta din care face parte obiectul: plastic sau metal. In functie de tipul obiectului gasit, EcoSorter il va prinde, ridica si depozita in containerul corespunzator. El va continua sa repete aceasta actiune la nesfarsit, astfel incat atat obiectele initiale cat si cele aparute mai nou in perimetru vor fi gasite si colectate in cele din urma", au spus tinerii care au realizat robotul.

 

 

 

 


 

Studentii de la UBB Cluj cred ca robotul va fi util. "Majoritatea firmelor de salubrizare colecteaza plasticul si metalul in acelasi container, avem convingerea ca acest robot este util, necesar si poate face diferenta pentru viitorul imaginat de fiecare dintre noi", au mai spus acestia.

Din echipa fac parte: Ovidiu Parvu, Rares Dragomir, Barnabas Szekely si Krisztian Szabo.

Comentarii Facebook