Vineri 22 Noiembrie

Scandal la Cluj, după ce un elev spune că a fost dat afară de la ore pentru că are părul lung


Un elev clujean susține că a fost dat afară din ore de către directorul liceului la care învață, din cauza faptului că are părul lung.

Acesta a relatat întâmplarea pe Facebook, unde a povestit cum directorul unității de învățământ a venit și l-a scos din ora de chimie.

Elevul susține că directorul i-a adunat pe toți ”pletoșii” și pe cei cu barbă în curtea școlii, pentru a-i scoate din școală.

Postarea tânărului clujean a devenit rapid virală, stângând sute de distribuiri și comentarii de susținere.

Salut ! Daca ai putin timp liber , te invit sa citesti aceasta "frustrare" a mea fata de sistemul de invatamant din Romania , iar daca ai acceasi parere , te invit sa dai un share mai departe.

Astazi , eram la ora de chimie , stateam linistit si imi vedeam de treaba mea , deodata intra marele Dom' Director la mine in clasa. Din cauza parului meu "indecent de lung" am fost scos de la ora , ajungand in curte ma aflu alaturi de inca 20-25 de elevi din scoala (baieti) cu par lung sau barba asteptand sa fim scosi din scoala. Da , ati citit bine , pentru ca avem parul lung sau barba am fost scosi din perimetrul liceului.

Ma bucur ca traiesc intr-o comunitate unde se promoveaza creativitatea si libera exprimare , de asemenea ma bucur ca exista Legea Invatamantului, si citez Legea educației naționale nr. 1/2011

Art 2/1."Legea are ca viziune promovarea unui învățământ orientat pe valori, creativitate, capacități cognitive..."
Art 2/3."Idealul educațional al școlii românești constă în DEZVOLTAREA LIBERĂ, integrală și armonioasă a individualității umane, în FORMAREA PERSONALITĂȚII AUTONOME și în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea și dezvoltarea personală..."
Art 2/4."Statul asigură cetățenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile și formele de învățământ preuniversitar și superior, precum și la învățarea pe tot parcursul vieții, FĂRĂ NICIO FORMĂ DE DISCRIMINARE."
Art 2/7." În România învățământul constituie prioritate națională."
Art 3
Principiile care guvernează învățământul preuniversitar și superior, cât și învățarea pe tot parcursul vieții din România sunt:
a) principiul echității - în baza căruia accesul la învățare se realizează fără discriminare;
c) principiul relevanței - în baza căruia educația răspunde nevoilor de dezvoltare personală și social-economice;
Singurul lucru pe care pot sa il spun , e ca ma bucur ca am ajuns in secolul XXI unde capacitatea ta psihica inca este determinata dupa cum te imbraci respectiv cum arati.
#legeainvatamantului #nuconteazacatdelungamparul #importantecatsicumgandesc
Si chiar va rog sa dati share , sa ajunga povestea asta din Cluj in toata tara.”, a scris Tudor, pe pagina sa de Facebook.


Comentarii Facebook