Duminica 8 Septembrie

Scrisoare de mulțumire primită de un polițist clujean direct din Cehia. Cum a reușit Mircea să ajute și impresioneze doi turiști - FOTO


Doi cetățeni de origine cehă, care tranzitau zona municipiului Turda cu motocicletele, au fost implicați într-un accident rutier la ieșirea din oraș. În urma acestuia, unul dintre cei doi bărbați a fost preluat de urgență de către echipajele medicale și transportat la spital.

Polițistul din cadrul IPJ Cluj, Mircea Benta, s-a ocupat cu profesionalism și empatie față de vizitatori. În zilele care au urmat, Mircea l-a ținut la curent pe unul dintre cei doi cehi cu privire la starea de sănătate a prietenului său, identificarea unui loc de cazare și alte informații de care acesta a avut nevoie pentru a se descurca. 

,,La începutul lunii iulie, domnul Svec, alături de un prieten de-al său, de asemenea cetățean ceh, tranzitau zona municipiului Turda cu motocicletele, însă la ieșirea din oraș s-a produs un accident rutier, iar prietenul acestuia a fost preluat de urgență de echipajele medicale și transportat la spital.

Necunoscând orașul, limba română sau chiar procedurile legale într-o astfel de situație, domnul S. a fost ajutat de colegul nostru. După cum am aflat acum, Mircea l-a sprijinit cu identificarea unei unități de cazare, iar în zilele care au urmat evenimentului rutier, cu obținerea informațiilor legate de starea medicală a prietenului lui, transferat ulterior la un alt spital din județ și cu toate informațiile de context care i-au fost necesare.

Mircea, îti mulțumim și noi pentru modul în care ai gestionat situația, pentru dedicare, efort și atitudine!" a transmis IPJ Cluj printr-o postare pe Facebook.

Drept mulțumire, cei doi au trimis din Cehia o scrisoare către IPJ Cluj în semn de mulțumire și respect față de polițistul Mircea care i-a ajutat.

scrisoare.jpg

Comentarii Facebook