Scrisoarea unei clujence către autorități: ,,Vorbim despre proiecte strategice, dar pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor nu aveți niciun proiect?"


O clujeancă a prezentat, într-o scrisoare adresată autorităților locale, problemele cu care trebuie un clujean să se confrunte zilnic.

Femeia a spus că a luat această decizie deoarece dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că autoritățile locale par să nu poată rezolva unele probleme de care clujenii se lovesc zi de zi. 

Clujeanca a prezentat câteva zile din viața unui clujean obișnuit cu sperând să le deschidă ochii ,,mai marilor” orașului. 

,,Domnule Primar,

Sunt un cetățean al Clujului și iată cum arată câteva zile din viața mea în orașul Cluj:

9 septembrie 2024

Merg pe strada Nicolae Titulescu să-l aduc pe nepotul meu de la festivitatea de deschidere a noului an școlar. În dreptul noii construcții care aparține Spitalului Militar, vine o dubiță cu număr al armatei române și se așază de-a lungul trotuarului.

Stau și  mă uit pe unde să trec copilul...doar strada putea să fie o soluție. Nu am putut să nu mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă eu ieșeam în strada și mă așezăm în dreptul unei mașini care rula pe Titulescu? Pur si simplu, mă opream și îmi legam șireturile câteva minute! Cu siguranță că ar fi apărut poliția și aș fi apărut la știrile TV de după-amiază ! Dar șoferul căruia nu i-a păsat că blochează trotuarul este sancționat? NU, pentru că dacă i-ar fi frică , nu ar fi parcat acolo!

Aș fi vrut să îi atrag atenția dar am văzut că acest gen de oameni pot deveni violenți... să îmi fie frică în orașul de cinci stele?


10 septembrie 2024

În piața Mihai Viteazul, în jurul orei 16, îmi  aduceam nepotul de la școală, lume multă pe strada, în general părinți sau bunici cu nepoții lor.

Două mașini se opresc în dreptul magazinului Fierul și dintr-una din ele (untaxi), coboară un tanar , se duce la mașina din față și il admonestează pe șoferul din față și îi aduce injurii care nu pot a fi relatate, iar intră în mașină, iar coboară și, în final, șoferii aproape că se încaieră.

Desigur, lumea se uita ca și la circ iar când spectatorul stradal este un copil , situația este una critică ...s-ar putea ca acel copil să procedeze mâine la fel! Lumea nu intervene, îi este frică dar speră să ajungă un organ al poliției.

Lucrurile se potolesc forțate fiind de claxonul șoferilor blocați și ne continuăm drumul spre stația din fața cinematografului Florin Piersic și urcăm în autobuzul 21.... deodată ,apare un grup cu saci de peturi urât mirositoare, cărucioare murdare și ocupă întreaga jumătate din spate aautobuzului. Nimeni nu compostează , se așează cu hainele extrem de murdate pe scaune și fac gălăgie.

Lumea civilizată încearcă se urca cu copiii și se grăbește să se strecoare în partea din față.

Știu că există un regulament care prevede faptul că nu avem voie să urcăm murdari în mijloacele de transport și nici să deranjăm prin gălăgie, ceilalți călători, cu toate aceste , conducatorul auto nu a luat nicio masura și nici nu a solicitat ajutorul poliției.

Și îndrăznesc să vă întreb cum aceasta categorie de cetățeni își permit să circule fără să plătească transportul? Cine îi sancționează? Ce impozite plătesc ei pentru veniturile care le fac din colectarea de peturi?

Sunt scutite aceste venituri de impozitare și ne obligă pe noi, ceilalți cetățeni ai Clujului, să suportăm toata această mizerie? Dacă este un lucru bun faptul că ei curață orașul și salveaza mediul, pe lângă gratuitatea la transport, de ce nu li se asigura și mijloace de transport specifice?


11 septembrie 2024

Mergeam spre stația din Piața Cipariu și în curba intra și parcheaza chiar în fața mea, pe trotuar, o dubiță albă cu sigla AUR, un cetățean încarcă topuri întregi de hartie....iar ne ocupa trotuarul cineva fără ca cei cu responsabilități în acest sens să ia măsuri?

Știti, domnule Primar, că în parcul din spatele Teatrului Național dorm, noaptea și ziua, cetățeni.Acolo își fac nevoile și sunt o imagine nu foarte prietenoasă în ochii trecătorilor.


Dacă noi îi vedem zilnic, organele abilitate îi ignora?

Domnule primar, e frumos că vorbim despre proiecte strategice dar pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor Clujului, nu aveți niciun proiect?

În opinia mea, un astfel de proiect nu necesită studii de fezabilitate, aprobarea de finanțări... aceste proiecte trebuie, pur si simplu, implementate și trebuie urmărită îndeaproape implementarea lor de către cei cu responsabilități în acest sens.

În cazul în care nu aplicați măsuri , Clujul poate deveni o jungla în care nu ne mai plimbăm să ne bucurăm de ceea ce realizati prin investiții costisitoare.

Probabil că nu sunt singura persoana care sesizează aceste aspecte și îndrăznesc să  vă sugerez să aveti o intervenție în care sa ne explicați cum se vor rezolva aceste probleme.”, a scris femeia ]n scrisoarea adresată autorităților.


Comentarii Facebook