Se fac pontoane și construcții ilegale pe bandă rulantă la Tarnița, dar un ponton public cu acces gratuit NU se face: „Ar beneficia și afacerile din zonă”


Lacul de acumulare Tarnița situat la doar 15 km de municipiul Cluj-Napoca este una dintre principalele zone de agrement folosite de clujeni. Deși mii de turiști merg la Tarnița în fiecare sezon estival autoritățile județene nu au reușit să amenajeze un ponton public până acum.

Construcțiile ilegale se înmulțesc, înfloresc afacerile profitabile cu hidrobiciclete și caiace, dar nu se construiește un ponton public. 

„Păcat că se fac în continuare pontoane și construcții ilegale la Tarnița, dar nu un ponton public, cu autorizații, cu acces general și gratuit, pe cateva sute de metri, din lemn, pe partea cu Piatra lui Lucaci. 

Ar beneficia și afacerile din zonă, dar și publicul larg. Dacă avem și transport public de weekend pentru călători etici sau pentru cine vrea să bea alcool, atunci avem și noi marea clujenilor din lacurile în amonte de Someșul nostru. 

Am demonstrat cu petiția semnată de zece mii de clujeni că e cerere pentru bunuri publice la Tarnița, iar interzicerea ambarcațiunilor motorizate poluante a fost doar un pas, mai sunt necesari și alții”, a transmis activistul civic clujean, Adrian Dohotaru. 

Comentarii Facebook