Vineri 20 Septembrie

Se întorc temperaturile extreme la Cluj! Meteorologii anunță COD GALBEN de caniculă și disconfort termic în următoarele zile


Un nou val de căldură va lovi Clujul în următoarele zile! Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări COD GALBEN de caniculă și disconfort termic  pentru mai multe județe din țară, inclusiv Clujul.

Potrivit meteorologilor, miercuri (14 august), în nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei și în vestul, centrul și sudul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.     

Screenshot 2024-08-13 113204.png

De asemenea, joi (15 august), în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei și în nordul Olteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Screenshot 2024-08-13 113235.png

Menționăm că disconfortul termic va fi ridicat iar canicula va persista și în zilele următoare în vest, sud și pe arii restrânse în centru și est. 

Comentarii Facebook