,,Se sparge bula”? Clujenii consideră că piața imobiliară este în scădere ușoară: ,,Să fie din cauza lipsei de joburi în IT”
Piața imobiliară din Cluj-Napoca a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii ani, devenind, pe bună dreptate, cel mai scump oraș din România în acest domeniu. Din top 10 cele mai scumpe cartiere din țară, Cluj-Napoca găzduiește nu mai puțin de șapte.
Mai exact, pe locul doi se află Sopor. Plopilor, Centru, Andrei Mureșanu, Bună Ziua, Borhanci și Gheorgheni se mai află în clasamentul primelor zece cele mai scumpe cartiere din țară.
Cu toate acestea, unii clujeni susțin că au observat o stagnare a prețurilor sau poate chiar o ușoară scădere. Un utilizator al unei rețele de socializare a propus ideea că prețurile au început să scadă ușor, întrebându-se dacă acest fenomen se întâmplă din cauza ,,penuriei de joburi din IT:
,,Ați văzut și voi sau piața imobiliară chiar o ia în jos?
Văd tot mai multe apartamente care stau la vânzare, prețurile scad ușor, nu se vând, dar acum, așa sufocat e orașul, că parcă îți vine să fugi din el. Clar, agențiile imobiliare o să zică că e tot mai bine, dar aici avem statisticile de la primărie.
Să fie din cauza penuriei de joburi în IT?”, a scris acesta.
În secțiunea de comentarii, clujenii au dezbătut pe marginea subiectului. Cei mai mulți dintre aceștia nu au fost de acord cu ideea propusă, argumentând cu mai multe motive:
,,Suntem în decembrie și a noua lună cu cea mai mare inflație din Europa. Și puterea de cumpărare a scăzut dar pentru imobiliare este o perioadă normală, iarna nu se fac atât de multe tranzacții”, a explicat un clujean.
,,IT-ul nu a crescut și nu a scăzut piața, mi se pare cea mai basic legendă urbană... Suntem în criză de ceva vreme și, mai nou, suntem în prim-plan cu instabilitate politică. E normal să se regleze unele prețuri și să nu crească la nesfârșit”, a comentat un utilizator.
,,De vreo 8 ani se tot sparge bula imobiliară în fiecare an. Doar pentru că piața stagnează nu înseamnă că „se sparge bula imobiliară”. Dacă scade cererea, cel mult se plafonează prețurile actuale. Dacă oamenii nu au interes să vândă rapid, nu au de ce să reducă prețurile,” a completat un internaut.
Cluj-Napoca, cel mai ridicat oraș ca și preț la proprietățile rezidențiale în 2024
Reamintim că, orașul cu cele mai ridicate prețuri la proprietățile rezidențiale din România în anul 2024 este Cluj-Napoca. Prețul mediu al apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca a ajuns la 2.737 de euro pe metru pătrat, un nivel record la scară națională, potrivit unui studiu realizat de Storia.
În acest context, un penthouse din ansamblul rezidențial Wings, situat în cartierul Zorilor, a devenit cea mai vizualizată proprietate pe platformă în anul 2024.
11 Comentarii
Veșnica speranță a săracilor proști!:))))))
Nu se sparge o mai intinde, dar intr-un an vine recesiunea globala si se prabuseste tot rahatul. Inclusiv joburile, imobiliarele, economia si orasul asta de carton.
.
poti sa stai inca 15 ani in chirie si sa iei atunci la pret dublu
Anunturi si cu vechime de 5-10 ani.
Hahahahahaha
Eu mi-am făcut parțial exitul din real estate, am vândut deja azi vara 10 garsoniere de 14 metri pătrați fiecare si am cumpărat bitcoins.
Ai cresc poate
Fătălăi lor vine FMI ați belit p u l a la rate taxe și impozite
Cumpără Putin EON. auto belit p u l a la facturi
Prețul la cotețe e in creștere
La. 5 stele nimic nu scade
Supraimpozitarea Programatorilor:
https://youtu.be/yYjTmB2QHj4?si=jjIr2MYc96TNWF0l