Sambata 5 Octombrie

Se taie la Cluj copacii cu adevărat uscați? O clujeancă a găsit 48 de arbori cu probleme în Parcul Central: „Am sesizat Primăria”


Până recent Primăria Cluj dădea pe bandă rulantă avize pentru toaletarea copacilor, dar și pentru defrișare. În timp ce, pe străzile centrale mulți copaci au dispărut sub pretextul că erau uscați, în Parcul Central autoritățile nu par să-și bată capul cu înlocuirea arborilor uscați.

O clujeancă spune că a identificat 48 de arbori tineri, complet uscați, în Parcul Central, și a sesizat Primăria în speranța că vor fi înlocuiți. 

„48 de arbori tineri complet uscați în Parcul Central, în jurul atelierelor UAD și în continuare spre Opera Maghiară, pe lângă pista de biciclete. I-am legat cu câte un fir roșu de bumbac pe fiecare ca să nu greșesc numărătoarea.

Am trimis o sesizare către Primărie. Sunt curioasă dacă funcționează mult invocată înlocuire a arborilor uscați de către furnizor în termen de 3 ani de la plantare (oricum, dacă există într-adevăr o astfel de clauză în contract, e necesar beneficiarul, adică municipalitatea, să sesizeze furnizorul în termenul respectiv”, a relatat o clujeancă pentru „Clujul civic”.

Comentarii Facebook