Miercuri 25 Decembrie

Se vinde sediul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” din Cluj. De ce nu s-a mai organizat examen de admitere


Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” (UCDC) vinde sediul Facultății de Drept din Cluj-Napoca și nu organizează examen de admitere.

Pentru această clădire este cerută suma de 2 milioane de euro. Universitatea nu organizează nici examen de admitere pentru că sunt prea puțini tineri.  

În plus, se pare că Universitatea a dublat taxele de școlarizare pentru studenții înscriși la programele de studii de licență și de masterat, iar cei care nu își permit să achite taxa majorată de la 900 de euro la 1500 de euro au fost îndemnați să se transfere la alte universități private. 

Din cauza creșterii explozive a prețurilor la combustibili, energie electrică și gaze precum și pe fondul celei mai ridicate rate a inflației din ultimii 20 de ani, taxa de școlarizare pentru anul universitar 2022-2023, la programele de studii de licență și de masterat este de 1500 euro. Studenților care nu au posibilitatea de a achita taxa de școlarizare în cuantumul precizat mai sus, li se recomandă transferul la următoarele universități unde există programe de studii similare:

– Universitatea „Hyperion“ din București;

– Universitatea „Nicolae Titulescu“ din București;

– Universitatea Româno-Americană din București”, arată anunțul publicat pe site-ul oficial al universității, conform Gazeta de Cluj

Alexandru Cordoș, decanul Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir”, a spus că sediul Facultății de Drept, de pe str. Burebista nr.2, s-a relocat, într-o clădire nouă, iar acum este de vânzare.

Captură.PNG

Într-o declarație dată Edupedu.ro, Marinella Turdean, prorectorul instituției de învățământ, a spus că s-a renunțat la examenul de admitere pe fondul crizei economice, dar și din cauza numărului redus de absolvenți de liceu.

Este prima dată când la Universitatea noastră nu se organizează concurs de admitere la niciun program de studiu. În legătură cu motivele care au stat la baza acestei Hotărâri a Senatului, în primul rând, vă subliniez următorul context: după cum se știe, anul 2022 este anul în care s-au prezentat la examenul de bacalaureat cei mai puțini absolvenți de liceu din ultimele trei decenii, respectiv 120.000 de candidați dintre care au promovat examenul 89.054. În condițiile în care cele 53 de universități de stat civile și militare au scos la concursul de admitere peste 150.000 de locuri, dintre care bugetate, 61.500, teoretic nu ar mai fi rămas niciun candidat pentru admitere în cadrul celor 30 de instituții de învățământ particular”, a declarat Marinella Turdean. 

Comentarii Facebook