Duminica 22 Decembrie

Șeful Poliției Rutiere, Lucian Bob, și-a pierdut funcția ajutând un braconier, prieten cu un PERSONAJ GREU al Clujului

 

Șeful Poliției Rutiere Cluj, comisarul șef Lucian Bob, a fost suspendat după ce a încercat să facă scăpat un braconier, Ovidiu Marius Vana, prieten cu un personaj cu greutate din Cluj. 

 

Ovidiu Marius Vana este prieten foarte bun cu fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, comisarul șef Toma Rus.

 

Procurorii clujeni l-au pus sub acuzare pe comisarul șef Bob, pentru favorizarea făptuitorului. ”Se reține că în perioada 2009-2011, inculpatul, în calitate de comisar șef de poliție, șef al Serviciului Arme, Explozibili din cadrul IPJ Cluj, ar fi favorizat pe Vana Marius Ovidiu, autorul unei infracțiuni de braconaj, făcînd demersurile pentru trecerea dosarului în evidența cauzelor cu autor necunoscut, cu toate că existau probe și indicii temeinice privind comiterea faptei de către Vana Marius Ovidiu”, susțin procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

 

Inițial, cazul a fost clasat pe motiv că nu se știu autorii, dar, în 2013, a fost redeschis. Marius Vana a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare și la la plata sumei de 36.000 de euro, în favorea Direcției Silvice Cluj.

  

Vana a fost acuzat că a braconat în 6 august 2009 trei căprioare, care valorau 12.000 de euro/bucată. 

 

Un pădurar a sesizat Poliția după ce a descoperit resturile a trei ciute pe fondul de vânătoare de la Dumbrava, județul Cluj. Ancheta confirmat faptul că braconierul a tranșat, la fața locului, animalele braconate după care a luat carnea, în timp ce oasele și intestinele le-a lăsat la fața locului.

 

Polițiștii au descoperit cu un detector de metale au descoperit patru tuburi ale unor cartușe trase cu o armă cu calibrul 8x68S. Braconierul a folosit o armă marca Steyr Mannlicher.

 

A predat arma de vânătoare, aceasta având patul din lemn rupt în mai multe bucăți, țeava îndoită la capătul dinspre cătare și retezată prin tăiere în dreptul cutiei mecanismelor și fisuri la cutia mecanismelor”, precizează procurorii. Pe armă era rugină, iar oțelul prezenta urme de arsură, produsă de acidul sulfuric.

 

Vană a spus că a deteriorat în data de 2 august 2009. Aceasta a fost rezemat de zidul garajului și a lovit-o cu mașina. ”Arma a căzut în canalul colector. Țeava s-a îndoit în dreptul mecanismelor, iar patul de lemn s-a spart. Inculpatul a mai precizat că întrucât s-a enervat, a retezat țeava armei, cu un flex lângă cutia mecanismelor”, se mai arată în sentință.

 

Expertiza a arătat că arma a fost folosită la braconaj, cu toate încercările de distrugere. Expertul a lua o armă identică a montat cuiul percutor, care lasă, la rândul lui, urme specificife și unice și a stabilit, fără echivoc, că arma folosită la braconarea celor trei ciute aparține lui Marius Vana, scrie evz.ro.

 

Pentru a scăpa de condamnare, Vana a făcut tot posibilul, dar toate probele adunate l-au afundat și mai tare. Inițial a declarat că a fost la vânătoare în data de 2 august 2009, deși el avea autorizație să împuște un cerb, valabilă între data de 10 iulie – 8 august 2009. Potrivit probelor adunate de procurori a rezultat că Vana a împușcat cerbul în data de 28 iulie 2009, și că în acel moment autorizația și-a pierdut valabilitatea. ”A rămas neclar la ce vânătoare a participat inculpatul în data de 2 august 2009, fiind știut că organizarea unei vânători presupune o serie întreagă de condiții nu ușor de îndeplinit”, spun magistrații.

Comentarii Facebook