Seminarul Național de Scleroză Multiplă va fi organizat la Cluj-Napoca. Vezi când are loc
Cea de-a X-a ediţie a Seminarului Naţional de Scleroză Multiplă, cel mai mare eveniment dedicat comunităţii de Scleroză Multiplă (SM) din România, va fi organizată la Cluj-Napoca.
Evenimentul se va desfășura în perioada 27-29 septembrie 2013, la Hotel Sunny Hill din Cluj- Napoca, şi aduce împreună peste 150 de participanţi, doctori specialişti în neurologie, psihoterapie, kinetoterapie, dar şi pacienţi cu SM.
Seminarul va cuprinde prezentări cu caracter informativ, precum şi ateliere pe diverse tematici de interes pentru persoanele afectate cu SM şi va fi completat de un concert caritabil de orgă, susţinut la Biserica Reformată Calvină din Oraşul de Jos, b-dul 21 Decembrie nr 41, cu începere de la ora. 19.00. Încheierea seminarului va fi marcată şi în Oradea, duminică, 29 septembrie, cu un al doilea concert caritabil de orgă.
Prezentarea lucrărilor de specialitate va debuta cu expunerea noutăţilor programul naţional de tratament pentru SM şi va continua cu lucrări despre problemele oftalmologice şi urinare cu care se confruntă persoanele afectate de SM. Printre temele discutate în cadrul atelierelor menţionăm: kinetoterapia, psihoterapia, viaţa sexuală şi relaţionarea cu cei din jur a persoanelor cu SM, anunță organizatorii evenimentului.
Concertele caritabile vor fi susţinute de Torsten Sterzik, compozitor, organist, director de muzică bisericească din Landul Turingia, cantor în Hildburghausen şi profesor la Colegium Musicum din Erfurt. Biletele pentru concertul din Cluj Napoca sunt disponibile exclusiv prin nou înfiinţatul centru SMile, implicat în organzare, persoană de contact Stanca Potra, tel: 0745188152.
Preţul unui bilet este 30 RON, iar toate fondurile strânse vor fi direcţionate către Societate de Scleroză Multiplă din România.
Societatea de Scleroză Multiplă din Romania (SSMR) este o organizaţie nonguvernamentală cu o experienţă de 18 ani în domeniul sclerozei multiple şi deserveste peste 2000 de beneficiari direcţi din toată ţara, persoane afectate de scleroză multiplă, precum şi 18 organizaţii ale pacienţilor cu scleroză multiplă. Este membră a Federaţiei Internaţionale de Scleroză Multiplă şi a Platformei Europene de Scleroză Multiplă şi are ca misiune dirijarea mişcării naţionale de SM către îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor afectate de SM prin implicarea organizaţiilor locale membre, participare publică activă şi dezvoltarea de parteneriate la nivel intern si extern.
0 Comentarii