Duminica 22 Decembrie

Serele Gradinii Botanice din Cluj-Napoca vor fi închise o zi

 

Serele Grădinii Botanice ”Alexandru Borza” vor fi închise luni, 26 noiembrie 2012, pentru efectuarea tratamentelor fitosanitare, restul obiectivelor rămânând deschise publicului între orele 8.00 şi 19.00.

 

Tratamentele fitosanitare trebuie efectuate periodic şi constau în stropirea plantelor pentru combaterea bolilor si a dăunătorilor, în mod special a agenţilor fitopatogeni”, spun reprezentanţii Grădinii Botanice. 

 

Subordonată Universităţii Babeş-Bolyai, Grădina Botanică din Cluj-Napoca este o instituţie ştiinţifică, didactică şi educativă ale cărei baze au fost puse în anul 1920 de către profesorul Alexandru Borza. 

 

Pe o suprafaţă de 14 hectare, cu un teren cu configuraţie variată, potrivit pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor de pe diferite continente, sunt cultivate circa 10.000 de categorii de plante.

 

Serele mari ale Grădinii Botanice din Cluj-Napoca au fost date în folosinţă în anul 1960 şi găzduiesc colecţia de plante exotice, tropicale, ecuatoriale şi subtropicale. Sera caldă găzduieste celebrul Lotus de pe Amazon, considerat cel mai mare nufăr din lume, în timp ce în sera palmierilor sunt cultivate peste 70 de specii de palmieri, bananieri şi plante exotice. Sera plantelor mediteraneene şi australiene are peste 1.000 de specii de cactuşi, aloe etc., iar în sera plantelor bromeliacee şi aracee pot fi găsite specii de plante cu importanţă practică. Sera destinată orhideelor şi ferigilor tropicale este locul unde vizitatorii se pot bucura de o varietate de forme şi culori. 

 

La rândul lor, serele mici ale Grădinii Botanice sunt folosite pentru efectuarea stagiilor de practică, aici fiind realizat materialul vegetal pentru sectorul ornamental al Grădinii.

Comentarii Facebook