Duminica 8 Septembrie

Sesiuni gratuite de caiac pe lacul Chios din Parcul Central, în acest weekend! Vezi programul sesiunilor


Weekend-ul acesta se anunță a fi unul distractiv, cu sesiuni gratuite de caiac pe lacul Chios din Parcul Central al municipiului Cluj-Napoca. 

Caiac SMile, asociația din Satu Mare care militează pentru accesibilizarea sportului pentru persoane cu dizabilități, va participa în perioada 14 - 16 iunie la Sports Festival, cel mai mare eveniment dedicat tuturor sporturilor din România. 

Sesiunile de caiac oferite de antrenorii și voluntarii asociației Caiac SMile sunt gratuite, nefiind necesară programare prealabilă. Activitatea va avea loc pe lacul Chios din Parcul Central și se adresează tuturor, indiferent de vârstă sau abilitate fizică. 

Programul sesiunilor: 

Vineri, 14 iunie: 15:00 - 18:00

Sâmbăta, 15 iunie:  10:00 - 13:00 și 15:00 - 19:00

Duminică, 16 iunie: 10 - 13:00 și 14:00 - 17:00

Am venit prima dată cu caiacele la Cluj în 2021, atunci când am pornit proiectul nostru de vară, Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret. De atunci, caiacul a devenit un sport extrem de popular la Cluj-Napoca și de fiecare dată avem zeci de oameni, cu și fără dizabilități, care doresc să vâslească. Așa se face că am venit la Zilele Clujului trei ediții consecutive, am venit la Sports Festival, am fost și la Simfonia Prieteniei. Noi ne bucurăm de fiecare dată când are loc un astfel de eveniment pentru că aproape nimic nu se compară cu senzația pe care cineva o are atunci când plutește în caiac. Este libertate”, spune Ionuț Stancovici, președintele asociației. 

Antrenorii și voluntarii asociației sătmărene au organizat, de-a lungul timpului, la Cluj-Napoca, numeroase activități sportive adresate persoanelor cu dizabilități, celor cu nevoi speciale sau provenite din medii defavorizate. Scopul acestor demersuri este promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, conform principiului „Mens sana in corpore sano”.

Comentarii Facebook