Vineri 20 Septembrie

Și-a urmărit visul până a devenit realitate. Un tânăr jandarm din Cluj, pasionat de fotbal, antrenează o grupă de juniori de la CFR - FOTO


Pasiunea nu se uită niciodată. Acesta este și cazul unui tânăr din Cluj, iubitor de fotbal, care antrenează în timpul liber o echipă de juniori la CFR Cluj, iar în timpul serviciului, apără și protejează oamenii din Cluj-Napoca.

,,Fire calmă, disciplinată, crede mult în forța modelatoare de caractere a sportului, pe care a început să-l practice și el, de mic copil,” este descris tânărul jandarm Raul, de către colegii săi. 

Raul Sabo este un absolvent al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri de la Sibiu, iar de doi ani lucrează ca și jandarm în Cluj-Napoca. Pe lângă meseria de a apăra și proteja oamenii, tânărul Raul are și o pasiune arzătoare pentru fotbal. 

Acesta a avut contact cu mingea încă de la o vârstă fragedă, mai exact, 7 ani. Cu timpul a realizat că are abilitățile necesare pentru a deveni un antrenor, iar la 16 ani a primit ocazia să ajute o echipă de fotbal de juniori din cadrul unui club sportiv clujean.

A urmat o carieră militară, optând pentru studiile menționate anterior în Sibiu, apoi s-a întors în orașul natal, Cluj-Napoca, în calitate de jandarm.

Nu și-a uitat marea pasiune între timp. Tânărul jandarm Raul antrenează, începând din vara anului 2023, echipa de junori ,,Grupa U8” din cadrul clubului sportiv CFR 1907 Cluj.

,,În cursul lunii iunie a acestui an, echipa pe care o pregătește a participat la turneul organizat în cadrul evenimentului Sports Festival desfășurat în Cluj-Napoca, obținând locul I în grupe și locul VIII în clasamentul general.

Pentru a înțelege cât de mult înseamnă pentru Raul această frumoasă și totodată dificilă activitate,  e suficient să-l urmărești cum povestește despre dragii săi elevi. 

Pe lângă învățarea unor abilități tehnice/fizice, acesta le transmite copiilor despre importanța respectului față de ceilalți, a disciplinei. De asemenea, copiilor le este insuflat faptul că pentru a reuși în viață este nevoie de multă muncă, perseverență și nu în ultimul rând, le este dezvoltată capacitatea de a depăși eșecurile,” a transmis Jandarmeria Cluj despre povestea tânărului Jandarm. 

Raul 1.jpeg


Comentarii Facebook