Simulare BAC 2025: Aproape 4.000 de elevi din Cluj vor susține simularea Examenului Național de Bacalaureat, organizată în zilele următoare
Mii de elevi din Cluj se pregătesc să susțină simularea județeană a Examenului Național de Bacalaureat 2025.
Concret, este vorba despre 3.905 elevi, din care 2.551 de elevi provin din unități de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca.
Simularea va fi organizată în 64 de școli din județul Cluj, evaluarea lucrărilor fiind realizată la nivelul unității școlare de proveniență a elevilor.
Luni, 13 ianuarie, va avea loc proba la limba și literatura română. Marți, 14 ianuarie 2025, va avea loc proba obligatorie a profilului, la disciplinele matematică sau istorie, urmată de proba la alegere a profilului și a specializării.
Rezultatele vor fi comunicate în 27 ianuarie 2025.
Amintim că, rezultatele obținute la simularea județeană a examenului național de Bacalaureat 2025 nu se contestă, nu vor fi publice și nu vor fi afișate. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele pot fi trecute în catalog.
Cum se desfășoară simularea BAC 2025
Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe unitate școlară.
Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării județene a examenului național de Bacalaureat 2025 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.
Pentru rezolvarea subiectelor, elevii claselor a XII-a/a XIII-a vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.
Rezultatele obținute de către elevi la simularea județeană a examenului național de Bacalaureat, sesiunea ianuarie 2025, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri remediale specifice, în scopul îmbunătățirii performanțelor școlare.
Cele 44 de cazuri speciale vor fi gestionate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, din județul Cluj, potrivit Procedurii referitoare la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale, în anul școlar 2024-2025.
La ce discipline se organizează simularea?
Amintim că, simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2025 se organizează la următoarele disciplinele: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.
Subiectele sunt elaborate la nivel județean, potrivit conținuturilor şi competențelor asociate programelor de examen, valabile pentru examenul național de Bacalaureat 2025, aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.
Simularea județeană a examenului național de Bacalaureat 2025 va continua cu simularea examenului de Evaluare Națională 2025, care va avea loc în perioada 20-22 ianuarie 2025.
0 Comentarii