Situație alarmantă într-un parc din Mănăștur: „Vin peste noi și dau să ne scuipe. Sunt violenți, mănâncă și scuipă în tobogane, ți se face greață”


Un bărbat care locuiește în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca a solicitat autorităților să ia măsuri urgente pentru remedierea situației dezastruoase dintr-un parc de pe strada Izlazului. 

Clujeanul susține că parcul a devenit un loc insalubru și periculos, din cauza oamenilor străzii care frecventează zona.

El a relatat că, deși parcul este curățat destul de des, oamenii fără adăpost aduc gunoaie de la genele de pe strada Bucegi. Mai mult, clujeanul susține că locuitorii din zonă nu mai pot sta cu copiii în parc, pentru că persoanele respective se manifestă violent și distrug băncile și locul de joacă. 

Clujeanul a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să înlocuiască ghenele de gunoi cu unele subterane, pentru a împiedica accesul persoanelor fără adăpost la deșeuri. 

În ultima perioadă, parcul de la Cocoșul de Aur (e cunoscut sub numele ăsta, în spatele stației de pe Izlazului, cel dintre blocuri) este un jeg de nedescris. Vin femei la măturat, însă e tot murdar.

Problema e de la ghenele de gunoi de pe Bucegi, la care tot merg oamenii străzii și scotocesc prin gunoaie, apoi vin în parc și fac dezastru pe acolo. Ne fac să plecăm de acolo. Este cam singurul parc din zonă unde este umbră și putem sta cu copiii vara.

Este posibil să fie făcută vreo curățenie cu dezinfectare periodică? Este posibil ca acele ghene de gunoi să fie modificate să intre în pământ, ca și multe alte ghene din cartier? Astfel, oamenii străzii nu s-ar mai aduna acolo.

În plus, în spatele ghenelor este un spațiu "verde" mereu plin de gunoaie și obiecte, loc unde boschetarii stau și fac foc. Ți-e silă să treci pe acolo, deși pe acolo e o alee de acces spre parc și blocurile de pe Vidraru.

E dezastru ce se întâmplă în parc. Vin peste noi acei oameni și dau să ne scuipe, nu mai putem sta cu copiii în parc, sunt violenți, manevrează accesoriile din parc necorespunzător și le distrug, mănâncă și scuipă în tobogane, ți se face greață.

Și tot noi suntem cei care trebuie să plecăm de acolo. Vă rog, încercați să luați măsuri. Este un parc aglomerat mai mereu. În scurt timp începe școala, parcul ăla va fi tot plin când ies copiii de la școală, și ți-e scârbă să te îndrepți spre parc.”, a reclamat un clujean. 


Comentarii Facebook