Situație hilară într-un bloc din Cluj. O viță de vie, întreținută de o vecină, a devenit coșmarul unui bărbat: ,,Afectează calitatea vieții în apartament”


Un clujean este deranjat de către vița de vie care a fost ,,întreținută corespunzător” de vecina sa de la etajul 1. Potrivit bărbatului, vița de vie a ajuns să îi afecteze viața din propriul apartament și dorește să rezolve această problemă cât mai rapid. 

Mai exact, clujeanul susține că o viță de vie a crescut de la sol până aproape de apartamentul său, situat la etajul 2, fiind întreținută de către vecina sa. Astfel, mai multe insecte, precum țânțari, gândai sau păianjeni pătrund în apartamentul clujeanului din cauza vieței de vie. 

,,În ultima perioadă, am constatat că vița de vie, care a crescut de pe sol și a fost întreținută corespunzător de vecina mea de la etajul 1, s-a extins până pe terasa acesteia. Aceasta a ajuns să se dezvolte într-un mod semnificativ, iar ca urmare a creșterii sale, plantele au început să atragă insecte (inclusiv țânțari, păianjeni, gândaci și altele), care ajung în locuința mea (având plase contra insectelor), aflată la etajul 2. Această situație generează un disconfort considerabil și afectează calitatea vieții în apartamentul meu. De asemenea, extinderea viței de vie pe terasa vecinei ar putea încălca reglementările urbanistice referitoare la utilizarea spațiilor exterioare ale clădirilor și la întreținerea acestora, fiind posibil ca vegetația să depășească limitele stabilite pentru astfel de plante pe terasele blocurilor de locuințe colective”, a scris acesta.

Din această cauză, clujeanul a oferit aceste informații într-o sesizare adresată autorităților locale, în speranța că acestea vor reuși să rezolve cumva neplăcerea creată de vița de vie.

,,Având în vedere aceste circumstanțe, solicit respectuos autorităților competente să verifice conformitatea acestei situații cu reglementările în vigoare și să ia măsuri adecvate pentru prevenirea disconfortului cauzat de pătrunderea insectelor în locuința mea. Mă refer la următoarele măsuri care ar putea fi luate: 1. Verificarea conformității vegetației de pe terasa vecinului cu reglementările de urbanism și construcții aplicabile, pentru a evalua dacă această plantă poate fi lăsată să crească în acest mod pe terasa unui bloc de locuințe colective. 2. Intervenția autorităților competente pentru a lua măsuri care să prevină invadarea terasei vecinului de către vița de vie și pentru a limita efectele disconfortului creat de pătrunderea insectelor în apartamentul meu. 3. Consultarea Asociației de Locatari pentru a stabili o soluție care să asigure întreținerea corespunzătoare a vegetației și protecția împotriva insectelor, prin instalarea de măsuri de protecție”, a concluzionat clujeanul. 

FOTO: Rol ilustrativ

Comentarii Facebook