Duminica 8 Septembrie

Șocant! Înalt prelat al Bisericii Ortodoxe despre persoanele bolnave: ”Boala este o urmare a păcatului”


Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a șocat din nou printr-o declrație controversată.

El a fost întrebat, la radio, la o emisiune la care participă frecvent, „Cum convingem un om bolnav că nu trebuie să cârtească?”. 

Răspunsul a fost neașteptat : „Îl convingem după logică. Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate s ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”, a răspuns înaltul ierarh, conform news.ro

În ultimele săptămâni Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie a făcut mai multe afirmații controversate care au inflamat opinia publică. Miercurea trecută de exemplu, el a declarat că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit şi a susținut că aceasta poate folosi o pălărie sau o bască. 

Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.


Comentarii Facebook