Șofer de ridesharing din Cluj-Napoca, tâlhărit de un client. Bărbatul era nemulțumit de suma pe care o achitase


Un tânăr a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, după ce a încercat să tâlhărească un șofer de ridesharing. Faptele s-au petrecut în data de 18 iulie 2022, când șoferul de ridesharing își desfășura activitatea în mod normal. 

În jurul orei 12:00, tânărul a comandat, prin intermediul aplicației FreeNow, un taxi în regim ride sharing. Șoferul l-a lăsat la destinația stabilită, după care și-a continuat activitatea.  Însă, jurul orei 15:00, în timp ce șoferul se afla în trafic, tânărul a urcat în mașina acestuia și a încercat să obțină banii pe care îi plătise pentru cursa anterioară. Potrivit șoferului de ridesharing, bărbatul avea o atitudine recalcitrantă, a început să îi adreseze injurii, acuzându-l că i-a luat banii și că l-a taxat suplimentar față de suma care i-a fost solicitată prin aplicația FreeNow. De asemenea, i-a solicitat să îi restituie banii, spunându-i că, în caz contrar, îl „dă cu capul de volan”, fiind nemulțumit de achitarea unei sume mai mari decât cea stabilită inițial. 

În timp ce agresorul încerca să scoată banii de la șoferul de ridesharing, autoturismul era în mers, iar la un moment dat inculpatul i-a smuls șoferului telefonul din mână şi l-a aruncat în mașină. Întreaga discuție dintre cei doi a fost surprinsă de camera video din interiorul autoturismului. Cu toate acestea, infracțiunea a rămas la stadiul de „tentativă”, pentru că șoferul a refuzat să-i restituie banii bărbatului. 

Instanța a reținut că „inculpatul, în scopul de a își recupera, în mod injust, suma achitată în plus, a amenințat-o pe persoana vătămată, spunându-i acesteia că „îți rup capul” și „scoate banii, mânca-mi-ai p***, că te dau cu capul de volan”. De asemenea, instanța reține că banii nu au fost remiși de persoana vătămată, cei doi deplasându-se la organele de poliție.”

(...) Vizionând înregistrarea de pe suportul optic depus la dosar, instanța observă că inculpatul a avut o serie de reacții agresive față de persoana vătămată. În acest sens, instanța reține că a ridicat mâna la persoana vătămată și i-a smuls telefonul, pe care l-a aruncat sub bancheta din spate a autoturismului”. 

Decizia pronunțată de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca, la sfârșitul săptămânii trecute, nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Comentarii Facebook