Șofer din Cluj, prins beat criță la volan. A rămas blocat 5 minute într-o stare euforică înainte să pornească la drum


Un șofer din comuna clujeană Ceanu Mare a fost trimis în judecată de magistrații de la Judecătoria Turda marți, 17 septembrie, după ce a fost prins beat criță la volan. 

Anchetatorii au reținut că, la data de 25 iunie 2023, bărbatul a băut alcool cu fratele său, după care s-a urcat la volan și a condus pe drumurile publice. 

La un moment dat, clujeanul a fost observat de un echipaj de poliţie care a porinit în urmărirea acestuia. 

Bărbatul a oprit imediat, însă după ce a fost testat cu aparatul etilometru a rezultat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. 

Potrivit buletinului de analiză toxicologică întocmit de IML Cluj, bărbatul a avut o alcoolemie de 2,80 g/l alcool pur în sânge (ora 15:40), respectiv, 2,58 g/l alcool pur în sânge (ora 16:40).

Bărbatul își lăsase mașina în parcarea unui magazin din localitate, iar când s-a îndreptat spre autoturism a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate în zonă. 

În urma vizionării imaginilor, anchetatorii au reținut că „o persoană de sex masculin a venit înspre un autoturism aflat în parcare,  s-a urcat pe locul destinat şoferului, apoi timp de aproximativ 5 minute a avut o stare euforică, având unele activităţi în zona bordului. Ulterior, în jurul orei 15:10, acesta a pornit autoturismul şi 1-a condus pe DJ 161 A”. 

Clujeanul a recunoscut că a consumat două-trei beri, în cursul zilei, în jurul orelor 11:00, apoi s-a culcat şi s-a trezit cu puţin timp înainte de a conduce autoturismul. 

Comentarii Facebook