Duminica 8 Septembrie

Specializarea de la UTCN Cluj unde au fost admiși la buget doar elevii cu media 10. Să fie domeniul viitorului?


A fost bătălie mare pe un loc la specializarea „Ingineria Mediului” în sesiunea de admitere din luna iulie la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca! Au fost admiși la buget doar elevii care aveau media 10, 41 de candidați în total.

Nu este de mirare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este în topul universităţilor în specializările din Inginerie şi Tehnologie conform QS World University Rankings by Subject din 2024.

Rezultatele date publicităţii evaluează un număr impresionant de 4.989 de instituţii de învăţământ superior, diferit pe fiecare domeniu şi specializare, şi le ierarhizează în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputaţia academică, reputaţia în rândul angajatorilor, calitatea cercetării derulate (reflectată prin numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituţiilor universitare) şi indicele Hirsch.

Ingineria Mediului - un domeniu de viitor? Ingineria mediului este o ramură a tehnologiei aplicate, integrată cu cunoștințe științifice care abordează probleme de conservare a energiei și mediului natural, de producție activă, de control al deșeurilor industriale și civile.

Se pare că rezervarea capitalului natural, reducerea poluării, sustenabilitatea, reciclarea materialelor și economia circulară sunt subiecte de care generația tânără este tot mai preocupată. 

utcn.jpeg

Comentarii Facebook