Duminica 22 Decembrie

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj ar putea deveni centru de tratament pentru suspecții de Ebola



Starea de alertă privind virusul Ebola rămâne, iar Minsiterul Sănătății a extins reațeaua sanitară în care ar putea di tratați pacienţii cu un astfel de diagnostic.

Astfel, rețeaua a fost extinsă la patru mari orașe, respectiv Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, au declarat, luni, reprezentanţii autorităţilor sanitare.

"Starea de vigilenţă rămâne, avem toate circuitele puse la punct. Ca atare, dacă Doamne fereşte apare ceva, în orice minut ştim ce avem de făcut şi tot personalul este instruit în acest sens, inclusiv privind măsurile de izolare. Este o arie dedicată acestor pacienţi, cu circuite separate", a spus managerul Institutului "Matei-Balş" din Bucureşti, dr. Adrian Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.

De asemenea, dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătăţii, a precizat că au fost revizuite porocedurile transmise către direcţiile de sănătate publică, ministerele cu reţele sanitare proprii şi Poliţia de Frontieră.

"Persoanele care se întorc în România şi vin din ţări care ar putea să constituie sau chiar constituie surse ale acestei infecţii vor fi informate în scurt timp prin materiale tipărite la intrarea în ţară şi vor fi îndrumate, dacă este necesar, către sistemul medical. Tratamentul acestor pacienţi se va face exclusiv în spitale de boli infecţioase", a mai spus Rafila.

Tot consilierul ministrului Sănătăţii a mai că autorităţile analizează şi posibilitatea furnizării unor echipamente de protecţie suplimentare.

 

"De fapt, ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă - n.r.) se ocupă de acest lucru, în legătură cu transportul sau transferul pacienţilor sau suspecţilor de boală", a spus Rafila.

Comentarii Facebook