SRI a informat Consiliul Județean și Prefectura Cluj despre dezinfectanții diluați. Autoritățile neagă sau nu-și amintesc
SRI ar fi avertizat Consiliul Județean și Prefectura Cluj, alături de alte autorități naționale în legătură cu dezinfectanții diluați.
Un raport al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI arată că Serviciul Român de Informații ar fi transmis, între 2011-2016, preşedinţilor României, prim-miniştrilor, preşedinţilor Parlamentului, miniştrilor Sănătăţii, 115 documente vizând infecţiile intraspitaliceşti şi 4 informări privind Hexi Pharma, către autorităţi locale din Cluj şi Vâlcea şi MS, potrivit Comisiei SRI.
”Informările transmise au vizat atât chestiuni de natură strategică, cât şi probleme concrete, prin semnalări punctuale la nivel decizional-operaţional. Astfel, în intervalul menţionat, SRI a pus la dispoziţia factorilor de decizie de la nivel central – preşedinţilor României, prim-miniştrilor, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, miniştrilor Sănătăţii, altor miniştri şi responsabili din domeniul securităţii naţionale - 115 documente de informare vizând infecţiile intraspitaliceşti sau care abordează şi subiectul infecţiilor nosocomiale, iar beneficiarilor de la nivel local – prefecţilor şi preşedinţilor de consilii judeţene din majoritatea judeţelor ţării - 388 de documente de informare vizând acest subiect", informează comisia, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
”În ceea ce priveşte, în mod specific, SC HEXI PHARMA CO. SRL: în planul acţiunilor preventive realizate de SRI, în perioada verificată, 2011 – 2016, au fost transmise 4 informări factorilor de decizie locali (preşedinţilor Consiliilor judeţene Cluj şi Vâlcea, respectiv prefectului judeţului Cluj) şi centrali (Ministrului Sănătăţii), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor utilizaţi în unităţi spitaliceşti, inclusiv a celor furnizaţi de SC HEXI PHARMA CO SRL Bucureşti. Ulterior mediatizării acestui subiect, SRI a mai transmis două informări beneficiarilor la nivel central”, mai precizează Comisia.
Autoritățile locale neagă aces lucru. Fostul prefect al judeţului Cluj din anul 2011, Florin Stamatian, a spus că nu a primit informări, iar actualul prefect, Gheorghe Ioan Vuşcan, a spus că nu își amintește.
Fostul preşedinte al Consiliului Județean Cluj, din anul 2011, Alin Tişe, a precizat că nu-și mai amintește, dar dacă le-a primit a trimis informările spitalelor vizate, conform Mediafax.
--------------
UPDATE
”Instituţia Prefectului Cluj doreşte să facă următoarele precizări legate de aspectele semnalate în mass media după publicarea Raportului Comisiei SRI din Parlamentul României:
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în calitate de beneficiar legal al unor informaţii furnizate de către SRI, a fost informat cu privire la unele probleme în ceea ce priveşte sănătatea publică în judeţul Cluj.
În ceea ce priveşte cele semnalate, prefectul judeţului Cluj a valorificat informaţiile primite respectând prevederile legale în vigoare, prin comunicări cu instituţiile abilitate ale statului.
De asemenea, precizăm că, din punct de vedere al conţinutului, informările primite de la SRI, indiferent de subiectul lor, sunt supuse anumitor condiţionalităţi legale”, a precizat acum Prefectura Cluj.
8 Comentarii
Cum au infirmat SRI Consiliul Judetean Cluj,verbal sau scris ? Daca iau informat scris e binr ca au un atu in maneca,dar daca ia informat verbal este o greseala fatala.Aceste lucruri se pot verifica foarte usor si ajunge la o concluzie rapida.
Toate persoanele din conducerile institutiilor sunt ale serviciilor , fie ofiteri fie informatori. Daca nu au luat masuri juste in urma informarii inseamna ca SRI nu le-a ordonat sa indrepte lucrurile. Coruptia vine de la servicii , ele controleaza tot.
Cine a gresit sa plateasca, nu sa acuzam.
Domnul Alin Tise isi mai aminteste cind a infintat asociatia Produs de Cluj ,ca sa-i inbogateasca pe solistii de muzica po****ra care au cintat in campania electorala a PDL-ului din bani publici .
Esti culmea! Toate evenimentele din Cluj sunt sponsorizate de Primarie si CJ. Asta ar insemna sa nu mai fie niciun eveniment public in judet pe ca mai mult ca sigur se va imbogati cineva pe seama lui. Oamenii au nevoie de evenimente, acestea aduc si mai multa culoare orasului! Acuzatile tale mi se par a fi mai mult politice!
Mia...nu fi naiva...intodeauna e vorba despre bani.
Cica......."Fostul preşedinte al Consiliului Județean Cluj, din anul 2011, Alin Tişe, a precizat că nu-și mai amintește, dar dacă le-a primit a trimis informările spitalelor vizate, conform Mediafax"
Chiar?
Pai, daca Alin Tise nu mai are tinere de minte si-i asa batran, ce mai cauta in politica de la un partid la altul??????
Sau....numai asa… Citeste mai departe
Oare doctorul Stamatian nu stia nimic?
Probabil el nu stie decat sa-njure!