Stațiile Cluj Bike din „orașul de 5 stele”, lăsate de izbeliște! Clujenii au parte de biciclete ruginite, cu lanțul sărit și roți sparte: „E păcat”


Încă un program ambițios care a mers strună, cel puțin la început, se duce de râpă, în municipiul Cluj-Napoca. 

Stațiile Cluj Bike au fost lăsate de izbeliște, arată ca după război și, multe dintre ele, sunt inutilizabile. În aceeași situație se află și bicicletele care servesc acum ca element de decor.

Un clujean care apreciază și susține transportul nepoluant s-a trezit că trebuie să-și ia adio de la bicicletele din Cluj-Napoca pe care le putea închiria gratuit. El a relatat că ecranele din stațiile Cluj-Bike nu mai funcționează și e imposibil să ridici o bicicletă în alt mod. 

Totodată, clujeanul a relatat că acolo unde stațiile funcționează, bicicletele sunt degradate, ruginite, cu roțile sparte sau lanțuri căzute. 

Acesta speră că municipalitatea va lua măsuri pentru remedierea problemelor, mai ales că au fost introduse recent câteva biciclete noi sau recondiționate. 

Majoritatea stațiilor Cluj Bike din întreg orașul sunt avariate și inutilizabile. Display-ul ecranelor nu este funcțional la majoritatea stațiilor, făcând astfel închirierea bicicletelor imposibilă. 

Iar la puținele stații care sunt încă funcționale, de multe ori bicicletele sunt și ele avariate: roți sparte, lanțuri căzute, rugină, frâne slăbite. 

Am observat totuși că s-au introdus câteva biciclete noi sau recondiționate, fapt care mă face să mai am speranțe, însă din cauza stațiilor inutilizabile, aceste biciclete doar se prăfuiesc. 

Și e păcat. Așadar, aș dori să atrag atenția asupra acestei probleme și sunt sigur că nu doar eu, ci și mulți alți clujeni s-ar bucura să fie capabili să se dea din nou pe bicicletele Cluj Bike prin oraș, așa cum o făceam în primii ani când au apărut. Mulțumesc anticipat!”, a relatat un clujean. 

Comentarii Facebook