Duminica 15 Septembrie

Strigătul de disperare al unui fermier din Cluj! Zeci de viței de la ferma sa, atacați de lupi: „Vin aproape zilnic și nu pot face nimic pentru a-i opri”


Un atac al lupilor a provocat pagube semnificative la o fermă de vaci din satul Macău, comuna Aghireșu, județul Cluj. Peste 50 de viței au fost sfâșiați de animalele sălbatice în ultimele săptămâni. Proprietarul fermei, Kovacs Levente, este disperat și se gândește să-și închidă afacerea, pe care a înființat-o cu cinci ani în urmă.

Proprietarul fermei a relatat că problemele cu lupii au început anul trecut, când aceștia au început să atace vițeii pe pășunile fermei, care găzduiește 150 de vaci. 

Kovacs a relatat că lupii vin în haite și atacă aproape zilnic. 

Din păcate, măsurile de protecție luate de fermier s-au dovedit a fi ineficiente, lupii reușind să se strecoare chiar și pe sub un gard electric. 

Paguba este semnificativă. Lupii vin aproape zilnic și nu pot face nimic pentru a-i opri. Am fost la Primăria Aghireșu și am cerut ajutor pentru a contacta vânătorii, dar lupii sunt specie protejată și este nevoie de aprobată cererea la București, ceea ce durează mult. Am instalat un gard electric, dar lupii reușesc să se strecoare pe sub el. Chiar dacă sunt curenți, reușesc să pătrundă și să facă ravagii pe pășune”, a explicat proprietarul fermei, potrivit Cluj24.ro. 

Comentarii Facebook