Studenții acuză Ministerul Educației că îi ignoră. Tinerii au protestat TIMID, dar sunt pregătiți să o facă din nou
Studenții acuză Ministerul Educației că ignoră cererea de a ”reacorda procentul de 25% din totalitatea electoratului in alegerea rectorului”, în ciuda protestelor care au avut loc în universități.
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) isi exprima public dezamagirea cu privire la modul superficial in care reprezentantii ministerului au tratat solicitarile studentilor de a le reacorda procentul de 25% din totalitatea electoratului in alegerea rectorului. Cu toate ca actiunile de protest s-au oprit la inceputul acestei saptamani, studentii sunt pregatiti sa se intoarca oricand in amfiteatre si sa deruleze si alte actiuni de protest, si mai consistente, in cazul in care se observa ca propunerile lor pentru reforma sistemului educational romanesc nu se concretizeaza.
”Acest sentiment dezamagitor survine in urma intalnirii de saptamana trecuta dintre reprezentantii ANOSR si cei ai Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, unde cei din urma au decis sa iasa in fata cu ideea unui nou proiect legislativ prin care se doreste o reforma a sistemului educational, despre care nu avem nicio garantie ca va fi implementat la finele anului, asa cum si-au asumat, in loc sa empatizeze cu revendicarile studentilor si sa ia masuri concrete pentru rezolvarea problemelor urgente.
Studentii isi vor concentra atentia inspre crearea unei viziuni cu propuneri concrete pentru reforma sistemului educational romanesc, propuneri menite sa respecte drepturile studentilor si sa creasca nivelul calitativ al sistemului educational romanesc”, precizează Cristi Popescu, președintele ANOSR.
ANOSR va organiza o dezbatere publică pentru a fi găsite soluții viabile pentru viitorul educatiei din România. ”Cu toate ca actiunile noastre au avut o amploare insemnata, reprezentantii ministerului educatiei au decis sa ignore studentii din nou. Suntem pregatiti oricand sa derulam actiuni de protest mult mai puternice, in cazul in care nu ne sunt luate in considerare solicitarile cu privire la noua lege a educatiei. Suntem profund dezamagiti inca o data de modul in care se spala pe mani reprezentantii ministerului cu privire la problemele studentilor, dar cu toate astea nu ne vom lasa batuti si vom continua actiunile cu o serie de dezbateri impreuna cu ceilalti membri ai comunitatii universitare si vom reveni cu niste propuneri concrete pentru noul proiect de lege a educatiei”, a mai afirmat Cristi POPESCU, presedinte ANOSR.
Studenții din marile centre universitare au protestat săptămâna trecută, ocupând diverse săli de cursuri. La Cluj-Napoca, a fost ocupat amfiteatrul ”Nicolae Mărgineanu” al Facultăţii de Psihologie din Cluj-Napoca. La protest au participat circa 50 de persoane, dar peste noapte au dormit în amfiteatru circa 20.
Studenții au OCUPAT UBB Cluj. Au dormit peste noapte în amfiteatru - FOTO
0 Comentarii