Subiecte greșite la admiterea de la Facultatea de Matematică-Informatică de la UBB Cluj
Candidații care au dat admitere la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universității Babeș Bolyai au primit un subiect greșit la examen.
”Ne-am pierdut timpul să încercăm să rezolvăm ceva ce nu se putea rezolva. Este inadmisibil ca la acest nivel, mai ales că vorbim de Facultatea de Informatică – Matematică să vorbim de subiecte greșite. La final, toți candidații au primit punctajul maxim la acest subiect, punând astfel egal între toți, și cei care și-au pierdut timpul să demonstreze ceva greșit și cei care au trecut peste acest subiect”, a spus un tânăr din Cluj, care a susținut examenul greșit.
O altă candidată a relatat faptul că pentru înscrierea la examenul de admitere, fiecare candidat a fost taxat cu o sumă importantă și că i se pare normal ca examenul să fie unul corect. ”Ei au greșit grila 8. După grilă 8, mai erau alte trei probleme de rezolvat! Majoritatea nu au mai avut timp fizic și au intrat în panică”, a spus respectiva candidată, conform Evz.ro.
Pentru domeniul informatic au fost scoase la concurs un număr de 429 de locuri, la buget, și 144 de locuri, cu taxă.
La Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul UBB Cluj s-au înscris 1824 candidați, iar taxa a fost de 300 de lei. Facultatea a încasat suma de 547.000 de lei.
Decanul Facultății de Informatică, Adrian Petrușel este plecat în delegație, în China și nu a putut oferi un răspuns pertinent legat de redactarea greșită a unui subiect de examen.
Prodecanul Facultății de Matematică și Informatică, profesorul Marcel Șerban a recunoscut faptul că la proba de informatică, de la examenul de admitere a existat o problemă la unul dintre subiecte. ”A existat o eroare de redactare la unul dintre subiectele de concurs. Nu s-a menționat existența unei limite inferioare la respectiva problemă, așa că puteau exista două soluții. Drept urmare comisia de concurs a decis ca toate răspunsurile, inclusiv non răspunsurile, să fie notate cu punctajul maxim. A fost decizia comisiei. Suntem oameni și mai greșim”, a spus profesorul Șerban.
Subiectele de examen au fost redactate de o comisie de profesori din cadrul Facultății de Matematică și Informatică.
Domeniul Matematica rămâne și în acest an cel mai bine clasat domeniu de știința din Universitatea Babeș-Bolyai, conform datelor publicate recent de Academic Ranking of World Universities/ARWU, cel mai cunoscut top internațional al universităților, pentru zona de cercetare științifică. De menționat că Matematica de la UBB este o prezență constantă în clasamentele Shanghai începând cu 2013, fiind practic cel mai performant domeniu de cercetare științifică fundamentală din universitățile romanești.
Matematica de la UBB ocupă în 2019 poziția 301-400 din 500 de poziții incluse în ranking.
12 Comentarii
Oamenii Din Domeniul IT Sunt" Sclavi Și Sclave, Spre Exemplu, Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Acest Video De Mai Jos Până La Final, Și Veți Afla Totul Despre Acest Domeniu IT De Sclavi Și Sclave:
https://www.youtube.com/live/fPwiHKh3JoE?si=scg5gg5xJkuqBd-z
Toți IT-iștii Și Toate IT-stele, Ar Trebuii Să Se Reprofileze… Citeste mai departe
Pai clar ca subiectele erau gresite. Aici vorbim de examene la matematica nu la limba romana. La matematica avem cifre nu subiecte. Deci ......
TREBUIE SPECIFICAT FAPTUL CA PRIN ACORDAREA PUNCTAJULUI MAXIM LA UN SUBIECT LA INFORMATICA , AVAND IN VEDERE CA EXAMENUL DE ADMITERE ESTE SUSTINUT FIE LA MATEMATICA , FIE LA INFORMATICA , CEI DE LA MATEMATICA AU FOST CLAR DEZAVANTAJATI PENTRU CA AU PLECAT CU -60 SUTIMI DIN STARTUL PROBEI.
Ai laviu ai ti
Asa profi- asa elevi. Doar la Untoalde , acolo is primii, niste mizerii!
@Fabrica de IT-sti: bine ca s "dastepti" la sport (aici doar daca injuri si scuipi iti dau diploma) , la psihologie, FSEGA, stiinte politicie, sociologie, mediu si altele pana la 29 etc. ( e suficient buletinul ca sa ti dea o diploma peste 3 ani)
Un mare matematician (roman), Grigore Moisil, spunea: "prostul cand nu intelege e contra". (daca… Citeste mai departe
@Andrei T(m)arga: Nici acu' 40 de ani, nici 30,20 Clujul nu a fost ca si orasele insirate de matale. Si nu exista IT. Am fost o urbe linistita, culturala, medicala si cu universitati multe si recunoscute. Totul s-a terminat dupa mandatul lui Funar, in 2004 cand a devenit Primar Boc, mocanul taranus amator de balci si tiriboambe. De atunci totul e alan… Citeste mai departe
@Fabrica: Stimate domn, uite cum am ajuns la un fel de "dialog virtual" (posibil doar cu ajutorul IT ului ). Dupa "matale" ar trebui ca "viniturile" sa nu respire aerul Clujului. Emil Racovita, Petre Sergescu, Dimitrie Calugareanu, Florian Stefanescu-Goanga, Raluca Ripan, Papahagi-tatal si multi multi altii ar fi niste "nulitati" (doar pt ca nu… Citeste mai departe
multi incompetenti pe acolo,doar gura de ei,dar la evaluari internationale se vede diferenta intre vorbe si fapte.