Surpriză neplăcută pentru un proaspăt chiriaș care s-a mutat într-un cartier din Cluj: ,,Am văzut doi gândaci de bucătărie și multe ouă. Ce să fac?”


O situație mai puțin plăcută pentru un proaspăt chiriaș care s-a mutat în Cluj, s-a întâmplat zilele trecute. După ce a reușit să își găsească o garsonieră și a  semnat contractul cu proprietara, a observat doi gândaci.

La o privire mai atentă și amănunțită, pe lângă cei doi gândaci a găsit și mai multe ouă de insectă. Chiriașul a apelat, pe o rețea de socializare, la sfaturile și experiențele altor clujeni.

,,Deci azi am văzut o garsonieră foarte ok pentru nevoile mele, am făcut contract cu proprietara super ok. Am stat puțin, am văzut doi gândaci de bucătărie și multe ouă. Am discutat cu ea și e dispusă să mi dea banii înapoi dacă mă răzgândesc și o să meargă în Cluj să pună soluții și ce a mai zis ea. Ideea e ca eu am plătit prima lună dar nu merg pentru ca sunt plecată, și ar trebui să merg direct din septembrie. Ce să fac? Am văzut multe ouă, și parcă nu aș vrea să rămân în infestație, dar cumva sper să se și rezolve. Dați mi o părere dacă să rămân sau să plec. (Tata are lampa uv care transformă oxigenul în ozon și cu ala chiar ar muri toți)” a scris utilizatorul.

Utilizatorii nu au stat prea mult pe gânduri și au început să ofere sfaturi sau recomandări.

"Dacă nu găseşti unde intră în apartament, poţi folosi orice lampă, orice soluţie, nu scapi de ei.

La noi în fostul apartament era infestaţie. Am încercat multe metode. Toate au funcţionat, numai că tot prinsesem gândaci vii în casă până să găsim că intră sub chiuvetă prin coloană. Am sigilat cu silicon, am pus soluţii peste tot şi cu greu, dar am scăpat," a comentat un clujean.

,,Pleacă! Dacă ai văzut 2 gândaci, înseamnă că mai sunt alții 200 pe care nu i-ai văzut. Problema este una generală (de bloc sau chiar de cartier). Am trecut prin așa ceva și cu toate soluțiile pământului și cu dezinsecție pe scară a durat mai bine de 1 lună până am scăpat de ei. Mai caută” a fost recomandarea unui bărbat.

,,Gândacii de bucătărie, probabil, nu vin de la tine din apartament. Șansele sunt că vin de la țevile de la chiuveta. Vezi dacă blocul în care stai are un subsol de depozitare sau scurgere de apă de ploaie de pe acoperiș/canalizare. Se pot aduna extrem de mulți acolo și administrația/președintele au de făcut dezinsecție. 9/10 dăți gândacii într-un apartament sunt un simptom, nu o cauză. Foarte rar doar stau într-un apt si cresc/mor acolo, că nu e chiar propice pentru ei,” se mai arată într-un comentariu.


Comentarii Facebook