Vineri 22 Noiembrie

Sute de mii de tablete distribuite elevilor în perioada școlii online, zac nefolosite. Doar câțiva dascăli mai predau cu ajutorul tehnologiei


Cumpărate cu bani grei în timpul pandemiei, pentru cursurile online, sute de mii de tablete zac nefolosite acum. Doar câțiva dascăli mai predau cu ajutorul tehnologiei după revenirea elevilor în clase.

Aproape o jumătate de milion de tablete au fost împărțite în toată țara prin programul „Școala de acasă” sau cu ajutorul asociațiilor și fundațiilor. La școala din Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, ora de chimie continuă și pe platformele online, familiare acum elevilor. Alţii, însă, doar se joacă pe tabletele primite.

Urmărim să folosim în continuare tabletele. Unii dintre colegii mei profesori le folosesc. Nu avem de gând să le luăm de la elevi. Trebuie să recunoaștem că se mai și joacă pe ele”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Tiha Bârgăului, Ștefan Sălăgean.

Tablete puse „la păstrat”

Unii părinţi le-au pus, grijulii, la păstrare. „O păstrăm în cutie, în casă, dar sperăm să nu mai fie cazul să intre în online”, a spus părintele unui elev bistrițean.

Tabletele primite de copii să nu fie luate în unitatea de învățământ, încuiate într-un dulap și rămase pentru o eventualitate ocazie în care ele pot fi folosite”, declară inspectorul școlar general de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Aura Danielescu.

Secretarul de stat la Ministerul Educației, Sorin Ion, susține că „Elevii le pun în raft doar dacă sunt îndemnați să le pună în raft. Sau dacă nimeni nu îi întreabă de ele, prin urmare depinde foarte mult de colegii noștri profesori”.

Tabletele sunt de mare ajutor și pentru elevii cu probleme medicale. La cererea părinților, aceştia pot face şcoala în format hibrid, potrivit ȘtirileProTv.


Comentarii Facebook