Vineri 22 Noiembrie

Tânărul de 200 de kg din Cluj, refuzat de spitale, a MURIT. Mama: Nimeni nu te ajută fără bani


Tânărul de 200 de kilograme, care a fost refuzat la internare de medici timp de câteva săptămâni și nu a fost operat pentru că nu avea bani, a murit la spital după ce marți, 22 ianuarie, a fost internat mai mult din milă. Știri de Cluj a atras atenția asupra cazului, în 17 ianuarie, iar autoritățile s-au sesizat în 22 ianuarie și au făcut rost de un pat într-un spital.

Din păcate, viața ne oferă și momente mai puțin dorite, punându-ne în fața unor mari și grele încercări. În ciuda implicării deosebite a locuitorilor din localitatea Pădureni și a autorităților locale și județene, în salvarea tânărului din Valea Fânațelor, azi, 24 ianuarie 2019, acesta s-a stins din viață.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească, iar familiei îndurerate să îi dea puterea de a depăși aceste momente”, a declarat primarul Lucia Suciu, din Chinteni.

Mama tânărului ne-a relatat în 17 ianuarie că medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj au refuzat să îl interneze de mai multe ori, iar cei de la Medicală 2 au refuzat să îl opereze pentru că nu are 3.000 de euro. Tânărul avea unghii încarnate și infecții.

Violeta Covaci ne-a povestit că fiul ei urla de durere, dar nimeni nu vrea să se ocupe de el. ”E obez și are retard. Am fost să îi scoată unghiile de la picioare, pentru că s-au încarnat. Am fost la Chirugie 2, pe strada Clinicilor, pentru că nu mai poate umbla și are infecție la picioare, dar nu vor să îl opereze fără bani. Un doctor mi-a spus că operația costă 3000 de euro, adică 120 de milioane de lei vechi, dar eu nu am banii aceștia. I-am tăiat eu cum am putut unghiile, dar acum a făcut infecție la o pulpă.

Am fost la Infecțioase de două ori cu infecția de la pulpă, dar mi-au spus că are o alergie. I-au dat ceva medicamente, dar nu se vindecă. Urlă în casă că îl ustură infecția și nu am ce să îi fac, pentru că nu vor să îl primească în spital. 

Vă spun eu ce e. Nu e nicio alergie, ci îi apar niște coșuri și după aceea se scarpină și i se infectează piciorul.

Fiul meu e bolnav, are semiparalizie pe partea dreaptă și întârziere mentală. Nu înțelege că nu are voie să mănânce și nu am cum să îl opresc, pentru că strigă că îi este foame”, ne-a relatat mama tânărului, joi, 17 ianuarie.  

Singurele venituri ale celor doi erau indemnizația de îngrijire de 1.200 de lei și pensia de handicap de 500 de lei pe care o primea tânărul.

Marți, 22 ianuarie, tânărul a fost dus la spital cu ajutorul primăriței din Chinteni, care s-a sesizat după articolul Știri de Cluj, deși Valea Fânațelor aparține de Cluj-Napoca. Infecțiile au fost, însă, prea avansate, pentru a se mai putea face ceva.

S-a întâmplat exact așa cum a spus mama acestuia. ”Atât îl vor ignora până când va muri. Eu nu am ce face pentru că nu mai am forță. Nimeni nu te ajută dacă nu ai bani să dai la medici”, a spus Violeta. 

Mama a mărturisit că fiul ei a murit la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj. ”Nu mi-au spus clar care este cauza decesului. Unii zic că a fost din cauza infecției, alții din cauza faptul că organismul a cedat. Mă voi ocupa acum să îl îngrop. Nu știu ce se va alege de mine”, ne-a spus Violeta Covaci. Cei doi locuiau într-un apartament pe strada Valea Fânațelor, din mila unei alte femei cu suflet mare. 

Un cont bancar va fi deschis vineri dimineața unde cei care doresc pot să îi trimită bani mamei. Femeia nu are niciun venit și de 20 de ani se îngrijea de fiul ei, așa că oricine poate dona va acorda un ajutor foarte mare mamei.

Cei care doresc să ajute, pot face în următorul cont:

RO55BRDE130SV24282851300

Titular: Violeta Lenuta KOVACS

-------------------------

UPDATE text și VIDEO (vineri, 25 ianuarie, ora 10.05)

Acest pacient a fost adus pentru niște leziuni care erau cu suprainfecție, iar dânsul prin acea obezitate morbidă avea undeva la 280 de kg. A făcut complicații respiratorii și cardiace. Aici sunt niște probleme de educație și pe partea aceasta de management de familie pentru pacienții care sunt obezi. El trebuia asistat din momentul în care a depășit 120 de kg. Era greu de asistat o asemenea persoană, iar familia recunoaște că nu a putut să managerieze problema cu dânsul pentru că era cu niște probleme de retard și cu niște probleme psihice în care dânsul nu înțelegea nici să fie asistat în spital și nici să dorească să nu mai mănânce. A fost, practic, evoluția acestei obeități morbide”, a spus medicul Adela Golea, directorul medical al Spitalului Clinic Județean Cluj.

Comentarii Facebook