Duminica 12 Ianuarie

Țăranii din Jucu au ieșit în stradă și cer demisia șefului de post: Ne bagă copiii la închisoare - FOTO

 

Circa 30 de țărani din comuna Jucu au ieșit în stradă și protestează, cerând demisia șefului de post Daniel Bucur.

 

Oamenii susțin că 15 tineri au fost trimiși la închisoare de șeful de post, care le-a făcut dosare penale cu maximă ușurință. 

 

Protestatarii au afișat un banner pe care au scris: ”Vrem protecţie, nu detenţie. Cerem schimbarea şefului de post din Jucu, Daniel Bucur”.

 

Acum sunt 14 - 15 copii în arest la penitenciarele Gherla și Baia Mare. Merg băieții la discotecă și se mai ceartă sau unii se dezbracă, iar domnul Bucur le face dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri. Scrie în dosar că își dau jos hainele și stau la bustul gol intimidându-i pe ceilalți tineri. Pe motivul ăsta ajung copiii noștri la Gherla”, ne-a povestit Lucreția Szentgyorgyi, mama unui tânăr închis la Gherla.

 

Citește mai jos ce spune femeie:

Protest împotriva șefului de post din Jucu: ”Ne bagă copiii la pușcărie. Are deja 15 tineri pe conștiință”

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Referitor la protestul unor persoane din localitatea Jucu, pentru corecta informare a opiniei publice, compartimentul relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj este abilitat să facă următoarele precizări:

 

În urma verificărilor efectuate de structurile specialitate din cadrul inspectoratului cu privire la aspectele semnalate, respectiv faptul că persoanele în cauză acuză modul exigent în care poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Jucu soluţionează dosarele penale, a reieşit faptul că acestea sunt nefondate. Activitatea poliţiştilor se desfăşoară conform procedurilor legale şi dispoziţiilor de linie în vigoare.

 

Facem precizarea că, persoanele respective sunt fie cercetate şi condamnate pentru diferite infracţiuni cu violenţă (tâlhărie, ultraj contra bunelor, moravuri şi tulburarea liniştii publice), fie rude sau prieteni ale acestora. 

 

Conform prevederilor legale în vigoare, activitatea de urmărire penală efectuată de organele de poliţie se desfăşoară sub îndrumarea şi coordonarea procurorului din cadrul unităţii de parchet competente. Astfel, petenţii au posibilitatea de a se adresa parchetului atunci când consideră că poliţiştii au comis abuzuri în cercetarea lor”, au precizat reprezentații IPJ Cluj.

 

Comentarii Facebook