Vineri 22 Noiembrie

Taximetriștii din Cluj, hotărâți să scape de concurenții de la ride-sharing. Scrisoare deschisă către Primărie: „Taximetriștii să nu mai fie discriminați”


Sindicatul taximetriștilor autorizați din Cluj-Napoca insistă asupra reglementării activității de transport alternativ în oraș, cei care le fac concurență, cum ar fi Bolt sau Uber. Taximetriștii clujeni au publicat o scrisoare deschisă către Primăria Cluj, în care cer chiar o hotărâre de consiliu local în care „sa fie reglementată activitatea de transport alternativ în așa fel încât taximetriștii Clujeni să nu mai fie discriminați”.

Scrisoare deschisă către primăria Cluj-Napoca 

Sindicatul taximetristilor autorizați din Cluj Napoca cerem o hotărâre de consiliu local în care sa fie reglementată activitatea de transport alternativ în așa fel încât taximetriștii Clujeni să nu mai fie discriminați.

În acest sens cerem respectuos următoarele:

1. Obligativitatea obținerii Autorizației de transport și Autorizație transport alternativ pe fiecare mașină care lucrează pe raza municipiului Cluj-Napoca. Cu viza anuală pentru prelungirea autorizației.

2. Sa primească respectivele autorizații doar firmele cu sediul social în Cluj-Napoca.

3. Să poarte ecusoane de identificare aprobate de primăria Cluj-Napoca. 

4. Consiliul local să limiteze numărul acestor autorizații asemănător celor de taxi adică 4 autorizații la 1000 locuitori. ( cel mai ridicat număr din Europa).

5. Plafonarea tarifelor la 6-7lei pe km pentru o protecție a cetățenilor urbei.

6. O atentă supraveghere a modului de funcționare (tarife, ecusoane, atestate etc.) de către Poliția Locală din Cluj-Napoca. (În cazul de față primăria Cluj-Napoca nu poate soluționa reclamațiile clienților ride-sharing neavând nici o autoritate asupra unei părți din transportul local din orașul nostru.

Cu respect!

STC-N”, au transmis cei de la Sindicatul Taximetriștilor Cluj.

În ultima perioadă asistăm la o amplificare a conflictului între, pe de-o parte, cei care prestează servicii de transport persoane în regim de taxi sau în regim de închiriere și, pe de altă parte, persoanele care utilizează platformele de tip UBER/Taxify (Bolt). Conflictul a culminat cu organizarea unor proteste ale taximetriștilor din toată țara, care și-au exprimat nemulțumirile la adresa competitorilor.

Comentarii Facebook