Teatrul Puck nu mai așteaptă spectacolele test, ci organizează direct spectacole - FOTO
Cortina se ridică din nou la Teatrul „Puck”. Care sunt primele spectacole cu public ale primăverii.
După câteva luni în care spectacolele au putut fi urmărite doar în mediul online, Teatrul de Păpuși „Puck” își reia reprezentațiile la sediu, începând cu acest final de săptămână.
Primul spectacol la care cei mici sunt așteptați în sala instituției, alături de părinți, frățiori și bunici este „Ciobănașul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, după o poveste populară, în regia și scenariul lui Szabó Attila. Reprezentația va avea loc sâmbătă, 8 mai, de la ora 11.
Era odată un rege cam nechibzuit. În vremea lui trăia și un ciobănaș care nu asculta poruncile regelui și a cărui privire avea puteri magice. Doar fata craiului putea să se oglindească în ochii ciobănașului și să-i înțeleagă sufletul.
Mesajul poveștii este că lumea e mai bună câtă vreme căile vieții sunt ghidate de astfel de ochi de stele.
Muzica este semnată de Csernák Zoltán Samu, iar păpușile, costumele și decorul de Miareczky Edit. Asistent de regie: Urbán Nikolett. Coregrafie: Fosztó András. Distribuție: Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondár Tibor și Kötő Áron.
Vârsta minimă recomandată este de patru ani. Spectacolul se joacă în limba maghiară.
Duminică vor fi prezentate două reprezentații
Pentru ziua de duminică, 9 mai, sunt programate două reprezentații ale spectacolului „Croitorașul cel Isteț”, după Frații Grimm, în scenariul și regia Emiliei Nechita. Primul spectacol va avea loc de la ora 10 și îi va avea în distribuție pe Laura Corpodean și Iulian Lungu. Cel de-al doilea spectacol va începe de la ora 12, iar rolurile vor fi interpretate de Adina Ungur și Robert Trifan. Scenografia este semnată de Relu Pene.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul cel Isteț pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Însă, aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, acesta realizează că, de fapt, adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii.
Astfel, pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.
Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 28 de lei (pentru adulți), 14 lei (pentru pensionari) și 7 lei pentru preșcolari, elevi și studenți).
Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Reguli de acces
Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.
Spectatorii își vor dezinfecta la intrare mâinile. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la un eveniment este de 24. Mai multe detalii, aici:
http://teatrulpuck.ro/masuri-si-reguli-pentru-evenimentele-actiunile-culturale-organizate-in-aer-liber-pe-perioada-starii-de-alerta-pentru-prevenirea-raspandirii-covid-19/.
Despre Teatrul de Păpuşi „Puck"
Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 30 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.
0 Comentarii