Marti 17 Septembrie

Telefonul Amintirilor la Biblioteca Județeană „Octavian Goga’’. Clujenii pot „reveni” în trecut - fragmente sonore din viețile adolescenților din anii ’70


Până pe  31 august, poți asculta fragmente sonore din viețile adolescenților din anii ’70-’80, în cea mai populară instalație a Muzeului Memoriei - Telefonul Amintirilor. 

Îi poți ridica receptorul în Cluj-Napoca, la Biblioteca Județeană  „Octavian Goga’’  (Calea Dorobanților 104), pentru a asculta 10 reconstituiri sonore, parte din cel mai nou proiect: Adolescent în comunism - anii  ’70-’80. 

Instalația interactivă ne conectează cu trecutul, conținând reconstituiri sonore din ziarele și știrile de atunci, dar și amintirile celor care ne-au încredințat amintirile lor. 

„În capitolul doi al proiectului Adolescent în Comunism, am vrut să reconstituim și aflăm cotidianul din viețile celor care și-au trăit adolescența între acei ani: cei care au cunoscut iubirea, ascultau Europa Liberă pe furiș, dădeau mai departe bancuri cu Ceaușescu și au fost martorii devastatorului cutremur din ’77. 

Telefonul Amintirilor este o poartă spre alte vremuri, pentru că el cuprinde conținut de arhivă, original, care, fără el, nu ar ajunge la atât de mulți oameni. Ce putem promite este că Telefonul Amintirilor va călători mult în această vară, pentru ca istoriile personale să fie ascultate’’ -  spune Smaranda Pasnicu, co-fondatoare Muzeul Memoriei și a ONG-ului cultural Punctart .

Telefonul Amintirilor se află în acest moment și în Brașov la Muzeul Amintirilor din Comunism și în Iași la Muzeul Vasile Alecsandri din Mircești.

Comentarii Facebook