Duminica 15 Septembrie

Terenurile din Cluj-Napoca, împânzite de ambrozie. Planta periculoasă îi scoate din minți pe clujeni: „Suntem alergici și nu mai putem ieși din casă”


Mai mulți clujeni din diferite cartiere ale municipiului au semnalat prezența ambroziei, o plantă care poate provoca alergii severe, pe terenurile din apropierea locuințelor lor. 

Oamenii au cerut intervenția Primăriei Cluj-Napoca pentru a-i sancționa pe proprietarii terenurilor împânzite de ambrozie.  Până atunci, sunt nevoiți să lupte cu simptomele alergiei. 

Pe terenul de lângă blocul nostru (Str. Soporului nr. 29A) este plin de ambrozie. Copilul deja a dezvoltat o alergie (confirmată de medicul ORL-ist). Vă rog frumos să sesizați proprietarul terenului să își curețe și îngrijească terenul, altfel, să se aplice amenzi, poate așa o să aibă mai mare grijă de teren.”, a semnalat un clujean. 

În zonă se află un câmp, cel mai probabil proprietate privată, dar neîngrădit, unde crește în mod alarmant ambrozie, plantă ce provoacă reacții alergice persoanelor în vârstă sau cu probleme respiratorii prin răspândirea polenului. Vă rog să luați măsuri cu privire la această situație și să dispuneți măsurile necesare pentru eliminarea ei.”, a relatat un locuitor al străzii  Bocskai Istvan. 

Ambrozie în cantități mari pe strada Mihai Romanul, după numărul 21.”, a transmis o altă persoană. 

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, unul din cinci români este alergic la Ambrozie. 

Situația este una extrem de gravă, deoarece dacă alergia la ambrozie nu este tratată corespunzător, cumulata cu alte infectii respiratorii, poate duce la deces, spun medicii pneumologi.

Pe terenul situat în vecinătatea Ansamblului Luminia (str. Eugen Ionesco nr. 67), pe partea dinspre oraș a ansamblului, teren care nu știu la ce număr se află, este plin de AMBROZIE care ne afectează grav sănătatea. Deja de mai bine de o săptămână atât noi, cât și copiii, avem simptome care ne afectează calitatea vieții. Menționez că acel teren, cel puțin din primăvară, nu a fost curățat. Nu știm cine sunt proprietarii și nu avem cu cine să luăm legătura pentru a-i ruga să curețe terenul.”, a reclamat un clujean.

Pe terenul de pe Ștefan Augustin Doinaș este plin de ambrozie. Unele persoane sunt alergice și nu pot ieși din casă din această cauză. Nu curăță nimeni terenul.”, susține o altă persoană. 

Proprietarii sunt obligați prin lege sa curețe terenurile de ambrozie. Cu toate acestea, puțini sunt cei care respectă prevederile legale.

Comentarii Facebook