Duminica 22 Decembrie

THE NEW PAGAN DAWN Cluj revendică „templul” pentru ritualuri păgâne din pădurea Hoia: „Șamanismul nu are nimic de-a face cu practicile satanice”


Comunitatea păgână din Cluj vrea să facă lumină în cazul templelor păgâne construite în Pădurea Hoia, care îi sperie pe unii clujeni. Potrivit Asociației THE NEW PAGAN DAWN – Filiala Cluj, păgânismul și șamanismul „nu au nimic de-a face cu practicile satanice sau cu sacrificiile animalelor”. De aceea, clujenii nu ar trebui să se sperie de altarele cu cranii de animale pe care le găsesc în „spațiile sacre amenajate în natură”, explică membrii comunității păgâne din Cluj-Napoca.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, Știri de Cluj a relatat despre identificarea unui „templu” pentru ritualuri păgâne în pădurea Hoia. La fața locului am găsit construit un altar cu cranii de animale și flori, iar în unele zone erau lăsate grâne, felii de mere, dar și ficat crud. Membrii comunității păgâne spun că toate aceste lucruri sunt inofensive.

asta2.jpeg

În primul rând, dorim să precizăm că Păgânismul și Șamanismul nu au nimic de-a face cu practicile satanice sau cu sacrificiile animalelor. Acestea sunt concepții eronate și stereotipuri care circulă în societate și care nu au nicio bază în realitate. Păgânismul este o religie politeistă care pune accent pe respectarea Naturii și a ciclurilor sale, iar Șamanismul este o practică spirituală care implică călătoria în lumi invizibile și comunicarea cu spiritele Naturii. Ambele sunt practici pașnice și respectuoase față de mediul înconjurător și de ființele care trăiesc în el”, au transmis Asociația THE NEW PAGAN DAWN – Filiala Cluj.

Membrii comunității păgâne au vorbit și despre craniile animalelor găsite în „templul” păgân, pe care, spun ei, le-au colectat de la animalele care „deja au murit din alte condiții”.

Altarele cu cranii de animale, amuletele și ofrandele menționate în articol nu reprezintă sacrificii animale ori situații în care e promovată violența, uciderea și alte forme prin care sunt atinse valori etice, iar Păgânismul sau/și Șamanismul au reguli specifice în colectarea de cranii provenite de la animale ce deja au murit din alte condiții, ori amenajarea unor spații sacre in Natura. Acestea sunt practici de multe ori individuale sau solitare a practicanților care se retrag în Natură în meditație și izolare, care sunt recunoscute și vechi de milioane de ani.”, au precizat cei de la Societatea Pagana Șamanică. 

asta3.jpeg

Comentarii Facebook