Ți se rupe inima! Un tânăr a încercat din răsputeri să salveze un cățeluș abandonat în ploaie pe o stradă din Cluj: ,,O să mă gândesc mult la el”
Un tânăr a vorbit despre experiența pe care a trăit-o, după ce a găsit un cățeluș abandonat în ploaie, sub o mașină.
Acesta și-a împărtășit experiența pe un forum destinat clujenilor, menționând că a găsit în urmă cu câteva zile 5 puiți de câine sub o mașină, 4 dintre ei fiind din păcate morți.
Tânărul și-a luat inima în dinți și l-a luat acasă, îngrijindu-l cum a putut el de bine.
,,Salut! Întreb aici fiindcă printre cunoștințele mele nu este nimeni care să mă lămurească cu o situație cu care, dacă o să mă mai întâlnesc pe viitor, să știu cum să procedez.
Acum câteva zile, pe o ploaie și un frig urât, observ sub o mașină 5 puiuți de câine abia fătați, toți decedați, doar unul viu. Nu puteam să îl las acolo. Voi cum ați reușit să treceți de primele 2 săptămâni cu micuții atât de mici?
Nu avea ochișori, o doamnă ce avea o vilă în apropiere mi-a confirmat că o cățea îi abandonase din prima zi.”, a explicat acesta.
Din păcate, cățelușul nu a supraviețuit, deși acesta a încercat să urmeze sfaturile primite de la veterinar. Tânărul a încercat să găsească răspunsuri, întrebând dacă și alți clujeni au trecut prin astfel de experiențe dramatice.
,,L-am adus acasă, am avut grijă de el 4 zile, acum o oră mi-a murit în brațe...
Sunt așa de trist... Încă nu știu dacă de la glucoza de la medicul veterinar de azi (super moale după ce am ieșit de acolo) sau de la faptul că i-am făcut laptele praf „după ochi”, cu prea puțină apă... și o fi fost prea concentrat... – știu, trebuia să îmi dau interes mai mult.
Am citit prospectul și am pus lapte cu apă cam 1:4. Problema e că nu mânca mult și cineva din familie i-a mai dat și cu „forța”, cu o pipetă, asta tot la sfatul medicului, care îl văzuse și ieri.
Azi îi curgea din năsuc roz și m-am speriat și l-am dus și azi la el. După glucoza aia, a fost tot mai rău acasă. Nu știu încă dacă e vina mea sau vina medicului, care poate a administrat o doză prea mare de glucoză. Uneori micuțul plescăia cu limbuța de cerul gurii și nu îmi pot scoate ideea din cap că poate era grav deshidratat.
Pe de altă parte, faptul că nu a stat lângă mama lui, o fi contat și asta. Plus frigul – l-am ținut într-o cutie, cu pături sub, însă nu cu recipiente fierbinți sau cu pături peste, cum am aflat ulterior. O să mă gândesc mult la el, de acum, o vreme. Îmi intrase în suflet…”, a explicat tânărul.
Din păcate astfel de cazuri sunt la ordinea zilei în Cluj. În fiecare săptămână, pe străzile orașului sunt găsiți cățeluși, de multe ori puiuți abandonați de mamele lor sau chiar de proprietari. Dacă aveți posibilitatea, vă îndemnăm să sprijiniți asociațiile locale care se ocupă cu salvarea acestor animăluțe!
2 Comentarii
Ma bucur enorm ca între clujeni mai sunt și OAMENI cu suflet mare..... Adică nația asta nu se va duce de râpă când și cum vor unii, pentru ca sunt și semeni cu empatie și grija fata de ce se întâmplă în jurul lor.