Duminica 8 Septembrie

Tinerii minunați ai Clujului! Deși a obținut 10 curat la BAC, Teodora e hotărâtă să rămână în țară: Binele se poate face și la noi, nu doar în străinătate


Teodora Stan este una dintre cele mai exigente tinere din Cluj! Nu o spunem noi ci dovada o fac chiar rezultatele pe care proaspăta absolventă de liceu le-a avut la Bacalaureat, anul acesta.

Teodora este una dintre cele două clujence care au reușit performanța de a obține 10 la fiecare dintre cele trei probe ale Bacalaureatului din 2024, având media finală 10.

Teodora Stan a urmat cursurile Colegiului Național „Emil Racoviță”, timp de 12 ani, încă din clasa I. La liceu tânăra a optat pentru un profil real, științe ale naturii. 

Știri de Cluj a vorbit cu Teodora pentru a afla cum s-a pregătit pentru acest examen și ce planuri de viitor are. 

WhatsApp Image 2024-07-09 at 11.14.59_d1dbff64.jpg

Deși tânăra se aștepta la o notă mare, nu și-a propus niciodată să obțină media 10, fiind plăcut surprinsă de rezultate.

,,Am fost foarte mulțumită de ce am făcut la examen și mă așteptam să fie o notă mare. Nu neapărat 10 pentru că nu mi-am propus să iau exact 10, dar am fost mulțumită. Plăcut surprinsă”, a declarat Teodora pentru Știri de Cluj.

Pregătirea pentru examen nu a fost una specială, tânăra bazându-se pe lucrurile învățate la clasă, pe care le-a aprofundat în ultimul an de liceu.

,,Pentru Bacalaureat am început să repet mai mult în clasa a 12-a, dar nu am făcut nimic ieșit din comun, doar am lucrat normal, ce am făcut la școală.”, a adăugat absolventa de liceu. 

Când a aflat că a luat 10, Teodora a fost foarte fericită, însă nu i s-a părut ceva special, gândindu-se că mulți alți elevi clujeni ar fi obținut același rezultate. În realitate tânăra a fost una din doar două candidate care au reușit această performanță la Cluj.

,,Inițial m-am bucurat că am luat 10, dar nu mi-am dat seama că nu au fost așa multe note de 10. Mă așteptam să fie multe note mari și în ciuda faptului că m-am bucurat nu mi s-a părut nimic impresionant.”, a explicat Teodora.

Fiind la un profil real, tânăra a susținut, în cadrul Bacalaureatului, probe la Limba și Literatura Română, Matematică, și o proba la alegere a profilului, optând pentru chimie. La matematică și chimie, absolventa se aștepta oricum la note mari, mai ales după ce s-a folosit de barem pentru a se verifica. La română Teodora recunoaște însă că a avut emoții. 

,,Mă așteptam să iau o notă bună, mai ales la matematică și la chimie unde a fost foarte ușor să mă uit pe barem și să-mi dau seama aproximativ ce am făcut. Să mă apreciez. Nu eram sigură cum va fi la română dar știam că am făcut bine, eram mulțumită de ce am făcut și atunci mă așteptam o notă mare.”, a explicat absolventa de 10.

WhatsApp Image 2024-07-09 at 11.14.57_6cacf408.jpg

Bucuria a fost împărțită cu familia și prietenii, care au fost la fel de surprinși de rezultatele obținute de Teodora. 

,,Au fost toți foarte fericiți, s-au bucurat foarte tare. Nimeni nu avea niciun fel de așteptare de mine. Toți știau că voi lua o notă mare, dar nu se așteptau să iau chiar 10. Au fost foarte mulțumiți în orice caz.”, a declarat adolescenta. 

Teodora vrea să studieze la UMF Cluj 

În viitor, tânăra dorește să urmeze Facultatea de Medicină Generală de la Universitate de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Nu și-a ales încă specialitatea pe care dorește să o urmeze însă este convinsă că vrea să rămână în țară.

,,Eu vreau să dau la Facultatea de Medicină din Cluj, să fac medicină generală și ulterior nu știu exact ce specialitate, dar aș dori să rămân medic aici în țară.”, a explicat Teodora.

Deși ar fi putut să urmeze orice program de studiu din străinătate, tânăra crede cu tărie că și românii au nevoie de medici talentați care să le ofere servicii ca ,,în afara țării”.

,,Eu consider că binele se poate face și la noi nu doar în străinătate. La fel de mult ca străinii, ca ceilalți din restul Europei merită românii și atenția și grija noastră. Motiv pentru care îmi doresc sî îi ajut pe cât pot și să dau înapoi țării ce mi-a oferit deja.”, a completat Teodora Stan. 

WhatsApp Image 2024-07-09 at 11.14.59_970ac997.jpg

Comentarii Facebook