Vineri 22 Noiembrie

Tinerii s-au înghesuit la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj. Care este motivul?

 

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UBB Cluj a terminat înscrierile fiind o concurență de patru pe un loc.

 

Înscrierile s-au terminat azi, iar tineri au spus că există varianta de a deveni profesori de sport, dar vor în același timp și să aibă o facultate. ”E mai ușor, iar pentru mine, care practic sportul, este numai bine. Voi avea studii superioare și voi învăța unele lucruri care îmi vor fi de folos pe viitor”, a spus Sorin, un candidat la această Facultate.

 

Sunt și locuri cu taxă așa că vom intra cu toții. Concurența aceasta este numai în cazul locurilor bugetate, dar la taxă vom avea loc toți”, a mai adăugat un tânăr.

 

Eu fac sport de mică și este o șansă. Nu știu dacă voi profesa, dar mă voi putea angaja ca și personal trainer, adunând la această facultate cunoștințe avansate în acest domeniu. Sportul este o afacere și va fi una tot mai mare”, a spus și Anca

 

12 dintre cele 21 de facultăţi ale Universităţii Babeş-Bolyai au un număr de candidaţi înscrişi în primele trei zile ale sesiunii de admitere iulie 2014 mai mare decât numărul locurilor bugetate scoase la concurs.

 

Două dintre facultăţi au încheiat joi, 17 iulie 2014, înscrierile: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 411 dosare depuse pentru cele 113 locuri scoase la concurs, respectiv Facultatea de Teologie Ortodoxă, cu 118 candidaţi pe cele 94 de locuri bugetate.

 

În primele 4 zile, pentru cele 4.840 de locuri bugetate la Universitatea Babeş-Bolyai la forma de învăţământ cu frecvenţă s-au înscris 6.965 de candidaţi, cu aproape 650 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Înscrierile la cele 21 de facultăţi ale Universităţii Babeş-Bolyai se desfăşoară în perioada 14-20 iulie 2014, urmând ca rezultatele finale ale procesului de admitere să fie afişate până în data de 31 iulie 2014. 

 

Universitatea Babeş-Bolyai scoate la concurs, pentru anul universitar 2014-2015, un număr de 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.500 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

 

La nivel master sunt scoase la concurs 3.500 locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.

Comentarii Facebook