Vineri 20 Septembrie

Tonomate cu cărți amplasate în spații publice. Ideea unei clujence inspirată dintr-un oraș din Germania:,,Ar fi plăcut să mai și citim”


O idee interesantă, preluată dintr-un oraș din Germania, pentru amplasarea unor puncte de schimbat/împrumutat cărți în locurile publice, a fost propusă de către o clujeancă. 

În timp ce se afla în orașul Bonn din Germania, clujeanca a observat mai multe puncte de schimbat/împrumutat cărți, amplasate în spații publice. Femeia propune să apară și în Cluj astfel de spații care ar ajuta la creșterea cititului. 

Clujeanca a povestit ideea și cele văzute în străinătate pe un grup de Facebook.

,,O idee care mi s-a părut interesantă: amplasarea unor puncte de schimbat / împrumutat cărți în parcurile / locurile publice. În Bonn (Germania) sunt des folosite... mulți avem acasă anumite cărți pe care nu le mai citim, nici măcar răsfoim, putem să le donăm în astfel de mini-biblioteci / cutii publice... se mai bucură alții de ele... adaug niște poze, ca exemplu... în ideea că poate nu doar de terase cu zgomot avem nevoie în zonele pietonale din Centru... ar fi plăcut să mai și citim, la umbră... în Bonn se așează oamenii pe o bancă ori sub un copac, pe iarbă și împrumută o carte sau mai multe... după ceva timp fie o pun la loc, fie iau acasă și o returnează ulterior ori aduc alte cărți... și când merg cu copiii la locurile de joacă, la fel... nu doar de terase avem nevoie în locurile publice," a scris clujeanca.


Comentarii Facebook