Top 5 cele mai sănătoase alimente. Vezi aici care sunt acestea
Primul lucru la care ne gândim când vine vorba de alimentația sănătoasă este evitarea prăjelilor și a grăsimilor. Pentru a-ți asigura un regim alimentar cât mai sănătos trebuie să incluzi în meniul tău cât mai multe alimente sănătoase.
Iată aici care sunt cele mai sănătoase 5 alimente:
1. Somonul este cel mai bun substitut al cărnii, o bună sursă de proteine şi acizi graşi Omega 3. Consumul cărnii de somon contribuie la scăderea colesterolului rău (LDL) şi ajută la creşterea colesterolului bun (HDL). Asociaţia Americană a Inimii recomandă consumul a cel puţin două porţii de peşte pe săptămână, în special peşte gras, cum este somonul. Conservele sunt cele mai indicate, întrucât conţin carne de somon sălbatic.
2. Soia. Produsele din soia sunt un înlocuitor grozav al produselor de carne animală. Boabele de soia conţin numeroase proteine care comprimă toţi aminoacizii esenţiali, fiind o sursă bogată de calciu, fier, zinc, fosfor, magneziu, vitamina B, acizi graşi Omega 3 şi fibre. Numeroase studii ştiinţifice au demonstrat că un regim alimentar bogat în proteine obţinute din boabele de soia este benefic pestru inimă. Tot mai multe studii publicate susţin şi alte beneficii ale boabelor de soia, cum ar fi prevenirea cancerului de sân sau prostată, dar şi a osteoporozei.
3. Legumele verzi, cum ar fi varza, sparanghelul, broccoli sau fasolea verde sunt o sursă bogată de vitamina A, C, fier, calciu sau fitonutrienţi. În plus, sunt bogate în fibre şi sărace în calorii. Cel mai bun mod de a consuma aceste legume este prin fierberea şi înăbuşirea lor într-o tigaie, pentru ca acestea să nu îşi piardă avantajele nutriţionale.
4. Fructele de pădure sunt, de departe, unele dintre cele mai gustoase şi hrănitoare surse alimentare. Ele conţin vitamina C, acid folic, fibre şi fitonutrienţi şi reprezintă unele dintre cele mai puternice alimente antioxidante care ne pot proteja de numeroase boli. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să le spălaţi şi clătiţi, fără să fie neapărat necesară îndepărtarea pieliţei. În plus, puteţi servi fructele de pădure (proaspete sau preparate la cuptor), ca parte a unui desert delicios.
5. Cerealele integrale conţin câţiva antioxidanţi valoroşi care nu pot fi găsiţi în fructe sau legume. Sunt bogate şi în vitamina B, E, magneziu, fier sau fibre. Adulţilor li se recomandă consumul zilnic a trei-cinci porţii de cereale integrale. Pentru a include cât mai multe porţii de cereale integrale în dieta dumneavoastră înlocuiţi făina albă cu făina integrală de grâu. De fiecare dată când achiziţionaţi produse alimentare ambalate verificaţi ca eticheta acestora să conţină cuvântul „integral”. Cerealele, biscuiţii, pastele şi pâinea sunt un bun exemplu în acest sens. De asemenea încercaţi să adăugaţi orez brun, quinoa (un tip de cereală bogată în proteine) sau orz în prepararea supei, pentru a spori aportul de cereale integrale care sunt bune pentru organism.
Sursa: cugetliber.ro
1 Comentariu
Da-va draq cu stirile voastre.Somonul este cel mai bun substitut al carnii.Pai somonul ce naiba e jusnalisti de doi bani?