Topul celor mai vizitate muzee din Cluj. Cifrele sunt foarte mici
Cel mai vizitat muzeu din Cluj a fost, în 2018, Muzeul Etnografic, cu aproape 68.000 de persoane care i-au trecut pragul, adică 5.600 de persoane pe lună și circa 190 pe zi, în medie.
Cel mai mare număr de vizitatori, respectiv 67.983 de persoane a fost înregistrat în anul 2018 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Din acest total, o pondere ușor mai ridicată a revenit celor care au trecut pragul Secției Pavilionare - Palatul Reduta de pe strada Memorandumului. În același timp însă, și obiectivele de patrimoniu găzduite de Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Hoia suscită interesul unui număr din ce în ce mai mare de clujeni și de turiști. În ceea ce privește numărul record de vizitatori ai Muzeului Etnografic, se impune a fi precizat faptul că acesta ar fi fost, în mod normal, semnificativ mai mare, însă Palatul Reduta a făcut obiectul, pe parcursul anului precedent, unor ample lucrări de reabilitare.
Pe următoarea poziție în topul celor mai vizitate muzee din subordinea Consiliului Județean se află Muzeul de Artă Cluj-Napoca, cu 64.090 de vizitatori, instituția muzeală primind în 2018 cu peste 3.700 de persoane mai mult comparativ cu anul 2017.
Muzeul Memorial ”Octavian Goga” Ciucea a primit, pe parcursul anului 2018, vizita a 17.052 de persoane. Marea parte a publicului vizitator a fost format din grupuri organizate de elevi însoțiți de cadre didactice, publicul participant la acțiunile culturale de la nivel județean și național ce au avut loc în incinta muzeului, publicul specializat din domeniul culturii și literaturii, admiratori ai creației literare și ai personalității marelui poet și om politic transilvănean Octavian Goga, turiști străini și alte categorii de vizitatori.
În România, sunt muzee care atrag sute de mii de vizitatori pe an. Nu trebuie să privim mai departe de Salina Turda, care a atras, în 2018, 690.000 de vizitatori.
2 Comentarii
Poate dupa 20 de ani se auto sesizeaza vreun sg. maj sau agent, cum ii spune acum, ca ditamai Procurori DNA, DICOOT, samd, nu au timp de mizilicuri, masline, scobitori, despre "unde si care" este programul Muzeului National de Istorie al Transilvaniei. Ca de 10 ani e in renovare, probabil mai costistor ca la Luvru, dar cu efecte dezastroase pentru… Citeste mai departe
@Muza: Propun Diamantia, Auria, Rubinia, Safiria. Platinia e ocupat si e prea aproape.