Trafic infernal în Cluj! Șoferii dau vina pe părinții care își duc copiii cu mașina la școală: „E un calvar. În fiecare dimineață este același infern”


Mai multe persoane din diferite cartiere ale municipiului Cluj-Napoca se plâng de traficul infernal generat de părinții care își duc copiii la școală cu mașina. 

Oamenii susțin că mașinile părinților blochează benzi întregi de circulație, iar cei care trebuie să ajungă la serviciu trec printr-un adevărat calvar. 

Aș vrea să atrag atenția că pe str. Războieni, având pe stradă o școală și o grădiniță, pentru locuitorii de pe stradă este un calvar să iasă cu mașina (de serviciu) și să meargă la lucru. Este vorba de intervalul 7:45 și 8:30. Vă rog să luați măsuri”, a transmis un clujean. 

Situația este similară și pe strada Horea din Cluj-Napoca, unde clujenii au sesizat mașinile părinților au fost văzute parcate în fața școlii, blocând o bandă întreagă de circulație. 

Pe strada Horea, la Colegiul Emil Racoviță, se opresc mașinile părinților în fața intrării la unitatea școlară la orele 7:30-8:30, blocând permanent banda 1 de circulație și, uneori, și banda 2 de circulație. Coboară din mașini părinți și copii care se deplasează de mână până la intrare. În fiecare dimineață, de ani de zile, este același infern.

Fie întăriți prezența poliției locale, fie realizați o îngustare de trotuar pentru aceste persoane care nu respectă reglementările. Ar fi indicat să aveți o echipă de poliție locală care să mențină ordinea și să fluidizeze traficul în acest punct critic.”, a relatat o altă persoană. 

Nu numai șoferii se plâng de această situație, ci și pietonii care trebuie să facă slalom printre mașinile parcate pe trotuare. 

„Mașini parcate neregulamentar, zi de zi, pe strada Pârâului, în special în prima parte a zilei, din cauza grădinițelor. S-au făcut nenumărate sesizări de la vecini și nu s-au luat măsuri.

Se parchează haotic, pe ambele sensuri de circulație pe stradă. De multe ori e dificil de parcurs strada. Vă rog insistent să verificați periodic situația și să luați măsuri!”, susține o clujeancă. 

De asemenea, situația este extrem de neplăcută și pentru părinții care își duc copiii la școală pe jos și nu reușesc să ocolească mașinile parcate pe trotuar. 

De pe str. Brașov nr. 5 până la ieșirea străzii Brașov în Calea Turzii nu e chip să trecem copii cu părinți spre școală, din cauza mașinilor parcate aiurea pe tot trotuarul. Vă rog să puneți stâlpișori până în capătul străzii.”, a relatat o altă persoană. 

Comentarii Facebook