Duminica 8 Septembrie

Traficant de substanțe interzise, prins în flagrant în Cluj-Napoca. Polițiștii au găsit peste 20 de kilograme de ,,marfă’’ în casa bărbatului-FOTO


Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce vindea cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cristal. În urma perchezițiilor, oamenii legii au descoperit peste 20 de kilograme de droguri în imobilul acestuia.

,,La data de 22.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul  Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea unui inculpat, cercetat  pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Măsura a fost luată după ce, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant în municipiul Cluj Napoca în timp ce vindea cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cristal (3-CMC, drog de mare risc).

Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție la locuința inculpatului fiind identificate și ridicate  peste 16,5 kilograme cannabis (drog de risc) ambalate în mai multe pungi vidate și aproximativ 3,8 kilograme drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), un grinder și un cântar de precizie, un aparat de vidat, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. 

A fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș cu  propunerea de arestare preventivă a inculpatului,  pe o durată de 30 de zile,” potrivit DIICOT.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca și jandarmilor din cadrul Inspectoratul de Jandarmi al Județului Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

WhatsApp Image 2024-07-23 at 11.58.02.jpeg

WhatsApp Image 2024-07-23 at 11.58.03.jpeg

Comentarii Facebook