Duminica 8 Septembrie

Traficantul de droguri prins la Cluj era student, spun vecinii: „S-a rugat de polițiști să-l lase să dea licența” - FOTO


Student ziua, traficant de droguri după ore. Este povestea unui student din Cluj la care polițiștii clujeni au găsit în 9 iulie acasă 2 kilograme de canabis. Vecinii au văzut tot ce s-a întâmplat, tânărul ar fi încercat chiar să sară de la balcon ca să scape de „marfă”. Când polițiștii l-au prins acesta chiar s-a rugat de ei să-l lase să meargă la licență. 

„Stătea în bloc cu mine, când au venit peste el a sărit de la etaj. De la 1. S-a lovit la cap și a încercat să arunce drogurile peste gard, în grădina blocului. E student la Medicină din ce știm noi. La 6 au venit peste el, pe strada Edgar Quinet. E din Gorj copilul, s-a rugat de ei să-l lase să meargă la licență”, a relatat o vecină pentru Știri de Cluj. 

balcon 2.jpg

Afară erau și câțiva polițiști îmbrăcați în civil, deci în pofida „eforturilor” tânărul nu a ajuns prea departe. 

„La ce specializare era, nu știu, îl vedeam mereu în haine medicale. Când au dat jandarmii în ușă, el de pe balcon a sărit în curte cu una dintre pungi. Afară erau câțiva îmbrăcați în civili și l-au prins. A încercat să scape și a reușit să arunce punga peste gard. După l-au încătușat, el voia să-și ia telefonul de jos și atunci le-a spus că are licența”, a mai punctat femeia.

Ce spun polițiștii clujeni despre acest caz

„Polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată pentru trafic de droguri de risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, în luna martie 2024, aceasta ar fi procurat, deținut și vândut, cu 26.000 de lei, 1,3 kilograme de canabis, iar, la data de 9 iulie 2024, ar fi deținut, în scopul comercializării, aproximativ 2 kilograme de drog de risc (canabis).

Pe parcursul percheziției domiciliare efectuate la aceeași dată, au fost descoperite și ridicate două pungi vidate, conținând în total 2 kilograme de canabis, obiecte purtând urme de substanță, un grinder, un cântar de precizie și un aparat de vidat, precum și alte mijloace de probă.

La data de 9 iulie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc”, transmite IPJ Cluj. 

În cursul zilei de 10 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Comentarii Facebook