Miercuri 16 Octombrie

Traficul din centrul Clujului ar putea deveni o amintire! Linia Verde „0”, o soluție mult așteptată de toți clujenii


Traficul din centrul Clujului ar putea deveni o amintire, prin implementarea unui proiect inovator numit Linia Verde „0”, care ar urma să transforme centrul orașului într-o zonă pietonală. 

Inițiativa ar duce la crearea unor legături cu puncte strategice din zona centrală prin intermediul autobuzelor electrice. 

Proiectul ar urma să fie pus în practică de Primărie și CTP, dar ideea vine din privat de la compania Transylvania Evolution.

Șeful companiei, Comșulea Ciprian, a declarat pentru Știridecluj.ro că Linia Verde „0” presupune pietonalizarea centrului. 

Avem o rețea de parcări la ora asta: La Polivalentă, stadion, Primărie. De asemenea, se construiesc parcări pe str. Avram Iancu, în Cipariu. Parcarea de la Catedrala Greco-Catolică urmează să-și crească capacitatea de parcări, ceea ce va duce undeva la 1500 de locuri în total. Practic conceptul merge pe ideea park and ride. Adică omul vine de oriunde de pe axele acestea, își lasă mașina în parcările mari și de acolo există Linia Verde „0” de autobuze electretrice, care să se învârte în jurul centrului vechi pe o rută stabilită. Practic, oamenii au acces doar cu bicicleta, autubuzul sau pe jos, fără mașini”a declarat Comșulea Ciprian. 

De asemenea, se vor construi câteva stații noi, ceea ce va permite lansarea rapidă a proiectului.

Se vor face stații noi și se va face conexiunea de la Polivalentă, spre Platinia, se va ieși pe Calea Moților, apoi pe Clinicilor. Mai departe se va ieși pe lângă Casa de Cultură, pe Avram Iancu, se ajunge în Cipariu, la Tribunal, apoi pe str. Cuza Vodă și apoi în Mihai Viteazu, Opera Maghiară și iar se va ajunge la Polivalentă. Cam aceasta este ruta. Autobuzul face legătura între locurile de parcare și duce oriunde în centru, dintr-un nod în altul, ca să zic așa. Cam acesta este proiectul”, a conchis șeful companiei Transylvania Evolution.


Comentarii Facebook