Traficul feroviar pe ruta Cluj-Sibiu, afectat de lucrări la calea ferată! Pasagerii vor călătorii cu autobuzul pe o porțiune din traseu


Circulația trenurilor pe rutele Cluj- Sibiu și Sibiu-Cluj se va desfășura în condiții speciale din cauza unor lucrări la calea ferată. Patru trenuri vor fi afectate iar călătorii vor fi mutați în autobuze pe porțiunea Ocna Sibiului – Loamneș. 

Concret , timp de 2 luni, constructorul deschide șantierul pentru desfășurarea lucrărilor de înlocuire a suprastructurii liniei și a substratului căii cu materiale noi –  șină, traverse și material mărunt de cale – de la km 405+115 la 406+950, iar pentru a se asigura continuitate în traficul feroviar pe secția CF Sibiu – Copșa Mică, călătorii din 4 trenuri Regio – 10518/10516 (Cluj Napoca – Sibiu), respectiv R 10517/10519 (Sibiu – Cluj Napoca) -, vor fi transbordați cu mijloace auto pe intervalul Ocna Sibiului – Loamneș și retur, puse la dispoziție de operatorul feroviar privat Interregional.

Reparațiile care vor începe pe 1 iulie sunt incluse în programul de lucrări de tip QUICK WINS pe LOTUL 20, în valoare de 15,06 milioane lei, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile PNRR, și au drept scop ridicarea restricțiilor de viteză, îmbunătățirea condițiilor de circulație și optimizarea gradului de siguranță.

,,Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că lucrările de tip  QUICK WINS sunt necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, scopul final fiind creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță.” anunță reprezentanții CFR SA.

Comentarii Facebook