Tragedie la Spitalul de Copii Cluj. Kristof, un bebeluș, s-a stins din viață după ce ar fi luat o infecție din spital: ,,Nici îmi pare rău nu au zis”


Pe un pat de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, la Pediatrie 1, Terapie intensivă,  s-a stins din viață Kristof, un copilaș de aproape 5 luni, din Tășnad, Satu Mare. Bebelușul a ajuns la Cluj-Napoca marți seara, 10 septembrie, iar la fix o săptămână mai târziu, s-a stins din viață, după o infecție cu stafilococ auriu, contractată în această perioadă. 

Părinții lui Kristof au observat un scaun moale pe care copilașul îl are, așa că au decis să facă o vizită la spitalul din Carei, în ziua de marți.

,,S-a făcut o radiografie pulmonară și acolo doctoriția ne-a transmis că inima este puțin mărită. Am întrebat-o pe doamna doctor Andreea Bendel care este cel mai bun loc din România, iar aceasta a recomandat Clujul,” a povestit Gabor, tatăl lui Kristof, pentru Știri de Cluj

În aceeași zi copilul a beneficiat de un set de analize de la Synevo, iar rezultatul acestora a fost unul bun, părinții fiind anunțați că totul este în regulă. 

WhatsApp Image 2024-10-21 at 14.53.53.jpeg

WhatsApp Image 2024-10-21 at 14.54.59.jpeg


Marți seara, Kristof se afla deja pe unul dintre paturile de la Spitalul de Pediatrie, după ce părinții au fost anunțați că la Institutul Inimii nu mai sunt locuri libere. 

Miercuri, 11 septembrie, o ecografie a diagnosticat bebelușul cu stenoză aortică. ,,A fost diagnosticat cu stenoză aortică. Nu se știe încă diagnosticul, nu neapărat corect, dar nu știm tot diagnosticul”, ne-a povestit tatăl bebelușului.

Din nefericire, următoarea zi situația a luat o întorsătură, iar Kristof a fost diagnosticat cu stafilococ auriu. Părinții consideră că bebelușul a contractat această bacterie în spital, în condițiile în care marți, analizele lui arătau bine.

WhatsApp Image 2024-10-21 at 15.02.38.jpeg

FOTO: Kristof, 10 septembrie 2024, ziua în care a fost internat la Cluj

,,Noi am avut analizele făcute și ele au arătat că este totul bine, nicio infecție. În aceeași zi, băiatul a fost trimis în Cluj, iar joi a fost diagnosticat cu stafilococ auriu. Nu am mers în vizită, nu cumva să îi transmitem noi ceva, nici noi, nici părinții mei.  Joi a fost diagnosticat cu stafilococ, sâmbătă a făcut pneumonie și șoc septic,” a mai relatat părintele. 

Marți, 17 septembrie,  spre seară, exact la o săptămână de la internarea în Cluj, copilul s-a stins din viață. Mai mult decât atât, părinții susțin că nu  au fost respectate toate măsurile de către personalul medical al clinicii. 

,,Eu și soția vorbeam între timp prin mesaje vocale, știm exact când au intrat medicii, dar și momentul când m-a sunat soția pentru a îmi spune că a decedat copilul. Dacă calculăm timpul, nu rezultă nici măcar 20 de minute. După ce copilul a decedat, am intrat și am întrebat medicii, «de ce nu a fost resuscitat destul timp», nu am primit un răspuns concret, doar bâlbâieli. Trei femei doar stăteau și se uitau la mine. Le-am rugat să îmi răspundă clar dacă a fost resuscitat sau nu. A trecut o pauză de aproximativ 15 secunde, până când una din ele a răspuns, «da, da, a fost»,” a mai precizat acesta.

Potrivit certificatului de deces, cauza morții a fost insuficineță multiplă de organe și sisteme, bronhopneumonie si sepsis cu punct de plecare pulmonar.

,,În luna septembrie a decedat un copil și acest caz medical este obiectul unei investigații care este în curs. Deci nu o să comentăm absolut nimic referitor la această situație medicală până când investigația nu va avea o finalitate", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Cluj, Daniela Dreghiciu, pentru Știri de Cluj

Întrebată despre timpul de resuscitare efectuat asupra lui Kristof, aceasta a răspuns: ,,Există protocol de resuscitare care este urmat în Spitalul de Copii. Protocolul de resuscitare se aplică, noi suntem pregătiți pentru așa ceva. Copilul a fost în terapie intensivă. Toți copilașii beneficiează de resuscitare. Uneori este urmată de reluarea activității cardiace, alteori, din păcate, nu", a mai spus Daniela Dreghiciu.

Părinții au luat legătura cu avocatul Ovidiu Mureșan pentru a lua vedea ce pot face din punct de vedere legal în acest caz.

,,Mentalitatea trebuie să se schimbe o dată. Daca se schimbă, doar atunci poate și sistemul medical. După ce copilul a murit, noi nu am auzit nici măcar un `îmi pare rău` sau un sincere condoleanțe. Aici e deja vorba de omenie și de sufletul tău, nu de ce meserie ai. Nici măcar un îmi pare rău după ce copilul a murit în brațele tale. Și aici vorbim de Cluj, în anul 2024,” a mai spus la final bărbatul.
certificat deces .jpg

VIDEO: 9 septembrie,  Kristof, înainte cu o zi de a ajunge la Cluj


Comentarii Facebook